DLF tjente mere

I et vanskeligt marked øgede DLF-koncernen omsætningen med 23,5 procent, og resultatet efter skat steg fra 14,6 til 17,5 millioner kroner.

Trods et stærkt presset internationalt frømarked lykkedes det for DLF-koncernen at øge omsætningen med 23,5 procent til næsten 1,3 milliarder kroner. Heraf var omsætningen i driftsselskabet DLF-Trifolium 775 millioner kroner og de 506 millioner lå i koncernens datterselskaber. Koncernresultatet efter skat blev i 2000/2001 øget fra 14,6 til 17,5 millioner kroner.

Dermed er egenkapitalen i Europas største frøselskab oppe på 354 millioner kroner. Heraf står de 51 millioner kroner på navn hos de 5.586 frøavlere, som er DLF’s ejere.

Oplysningerne blev givet på generalforsamlingen i DLF AmbA, som i tirsdags blev afviklet i Nyborg.

I EU blev der i år 2000 høstet 180.000 tons frø, og med DLF’s produktion på 65.000 tons placeres selskabet som Europa største.

Formanden for DLF, godsejer Benny Kirkebække Christensen, Hevringholm ved Allingåbro, oplyste i sin beretning, at der efter nogle gode eksportår i sommer var et stort lager af rødsvingel i Europa.

- Det tog vi konsekvensen af i DLF og tilbød avlerne at refundere deres udsæd, hvis de ville pløje udlægsmarker op. Mange fulgte anbefalingen, og sammen med dette våde efterår har det givet håb om en hurtigere bedring i prisen på rødsvingel.

- Men, fortsatte formanden, det forudsætter, at vor aktion ikke fører til, at der blot avles mere rødsvingel til andre selskaber. Derfor appellerer vi til ansvarlighed.

Læs også