Endnu en 100.000 kilo ko i Gamby

Den anden SDM-ko på Kirkehøjgård har netop rundet en ydelse på 100.000 kg mælk.

I SDM-besætningen hos Sonja og Carsten Christensen i Gamby kunne Avlsforeningen for SDM i Fyns Amt i sidste uge hædre ko nr. 314 efter matadoren NJY Hubert for denne bemærkelsesværdige præstation. Det er den fjerde fynske sortbrogede ko, som når denne milepæl.

Da foreningens repræsentanter forrige år skulle hædre den første SDM-ko på Fyn, som rundede 100.000 kg mælk, skete det også på Kirkehøjgård i Gamby. Denne ko findes stadig i stalden og har nu produceret 126.000 kg mælk.

- Det må være den højestydende ko nogensinde på Fyn, mener SDM-konsulent Claus Pedersen, SDM-Fyn. Han nævner, at koen lige er blevet goldet, så derfor er der måske basis for endnu flere rekorder på Kirkehøjgård.

Hubert-datteren, der blev hædret i sidste uge, har produceret 10049 kg mælk i gennemsnit af 10 regnskabsår. Højeste årsydelse er på 11645 kg mælk 916 kg fedt og protein. Desværre er det mest blevet til tyrekalve gennem årene, men sidst fødte kalv er en kvie, så der er mulighed for at holdbarheden kan føres videre.

Læs også