Test dig selv: Vær chef for en fiktiv trepart på Klimafolkemødet
På Klimafolkemødet deltager landbruget igen. Som noget nyt kan man prøve treparts-simulatoren.

Landbrug & Fødevarer har udviklet en simulator, hvor man i et område selv kan prøve at omdanne f.eks. marker til skov. Foto: Velas
Har du overvejet, hvor komplekst det egentlig er at lave en areal-omlægningsplan for en kommune? Nu kan man selv få en forsmag på opgaven, hvis man besøger landbrugets stand på Klimafolkemødet i Middelfart.
Her har Landbrug & Fødevarer nemlig udviklet en simulator, hvor man i et område selv kan prøve at omdanne f.eks. marker til skov. Og så vil man løbende kunne se, hvad det rykker for de forskellige måltal for de lokale treparter – og ikke mindst behovet for, at jorden opfylder flere mål på samme tid.
Formand for Vejle-Fredericia Landboforening og landbrugets styregruppe, Nis Hjort håber, det inviterer til dialog og debat.
- Med Grøn Trepart er der endnu mere fokus på de klimaløsninger, vi i landbruget er i stand til at byde ind med. Det har vi et stort behov for og lyst til at præsentere for befolkningen, og på Klimafolkemødet møder vi mange forskellige mennesker. Vi har endnu brug for at udvikle teknologier, men allerede med dem vi har i dag, er vi nået rigtig langt. Og det skal folk bare komme og høre om på stand 22, siger Nis Hjort.
Landbruget ønsker dialog
Simulatoren er ikke det eneste, man kan opleve på landbrugets stand i Middelfart. Der vil også være mulighed for at udfritte landmænd om, hvad de helt konkret gør i det daglige for at blive mere klimavenlige.
Det er tredje år i træk, at landbruget deltager på Klimafolkemødet med både stand og debatter. Jyske og fynske landboforeninger sætter sammen med Landbrug & Fødevarer fokus på Den Grønne Trepart og de muligheder, udfordringer og løsninger, der følger med.
- Et forbedret vandmiljø, et reduceret klimaaftryk og mere plads til naturen er hovedfokus i de 23 lokale, grønne treparter, som mange os er involveret i. Kom og få en snak med os, opfordrer Nis Hjort.
På standen byder programmet også på talks om økologiske fødevarer, pyrolyse, livet på landet, og flere landmænd deler deres erfaringer fra hverdagen med marker, dyr og fødevareproduktion.