Nyt stort center for alternative proteiner bygges i USA

En af verdens førende leverandører af procesteknologi, GEA, der leverer anlæg og hele proceslinjer til fødevare- og bryggeriindustrien, har taget første skridt til opførelse af nyt teknologicenter for alternative proteiner i Janesville Wisconsin i USA.

Det skriver GEA i en pressemeddelelse.

Det nye center på 1200 kvadratmeter er planlagt at åbne i 2025 med målsætningen om at producere og opskalere nye plantebaserede, mikrobielle og cellebaserede fødevarer.

Ifølge Arpad Csay, der leder GEAs nye fødevareaktiviteter i Nordamerika, understreger investeringen på 18 millioner euro (135 millioner kroner) i centret virksomhedens forpligtelse til innovation og bæredygtighed i fødevareindustrien.

- Teknologicentret vil tilbyde foodtech-virksomheder en platform til at udvikle og afskaffe deres processer for at sikre teknologisk og kommerciel levedygtighed. Det hjælper startups i sektoren med at implementere en forretningsstrategi, der kræver lidt forhåndsinvestering. På denne måde hjælper vi med at accelerere udviklingen af markedsklare produkter, siger han i pressemeddelelsen.

Bygningen vil fungere uden fossile brændstoffer og kun bruge vedvarende energi og understreger GEA’s strategi om at blive en netto-nul virksomhed inden 2040.

Læs også