Yara åbner første Power-to-X-anlæg

- Dette er en stor milepæl for Yara og for CO2 reduktioner i fødevareværdikæden, skibsbrændstof og andre energi-intensive industrier.

Sådan lød det fra adm. direktør hos den norske gødningsproducent Yara International, Svein Tore Holsether i forbindelse med, at selskabet netop har indviet sit første Power-to-X-baserede brintanlæg i Herøya i Norge – det største af sin slags i Europa. Et anlæg, der årligt vil reducere CO2-udledningen med 40.000 ton.

Den CO2 reducerede gødning, anlægget skal producere og levere, vil ifølge Yara være en del af en ny portefølje kaldet »Yara Climate Choice«. Selskabet påpeger, at det vil gavne afgrøder, samtidig med at det vil bidrage til at CO2-reducere i fødevareværdikæden og dermed reducere klimapåvirkningen.

Også hos den danske afdeling af Yara, der arbejder med at introducere gødning produceret på Power-to-X-teknologi, ser man gode muligheder i teknologien, da anlægget nu gør det muligt at kunne levere CO2 reducerede gødning til de danske samarbejdspartnere, der ønsker at skabe grønne fødevareværdikæder.

Læs også