Endnu engang i problemer: Michelin-leverende mejeri på Møn står atter uden mejerist

Efter længe at have stået i en uvis skæbne, var der godt nyt at spore for det gamle mejeri på Møn, Hårbølle Mejeri, der blandt andet leverer oste til en række Michelin-restauranter i København, da 26-årige Sarah Tejlmann Madsen overtog mejeriet i starten af året.

Sarah Tejlmann Madsen var tidligere mejerielev under den tidligere mejerist, 77-årige Per Sørup.

- Han (Per Sørup, red.) ringede til mig tre-fire gange og spurgte, om jeg ville købe det, eller om jeg ville være med som mejerist i et salg. Og da han spurgte, om jeg ville komme tilbage og drive det, fordi han ville lave det om til et ApS, synes jeg, det virkede lidt mere sikkert. Per sagde til mig, hvis jeg sagde nej, ville han lukke mejeriet, så jeg kunne ikke sige nej, fortalte Sarah Tejlmann Madsen til Effektivt Landbrug tilbage i marts.

Imidlertid beretter TV2 Øst, at den unge mejerist har fundet nyt arbejde og fratræder mejerist-stillingen med udgangen af juli.

En position, der har sat mejeriet i en slem kattepine.

- Mejeriet kan ikke fortsætte uden en mejerist, så vi er på udkig efter en ny. Men det er svært. Der er stor efterspørgsel efter mejerister, så vi konkurrerer med de store mejerier og også med for eksempel medicinal- og fødevareindustrien, der kan tilbyde en højere løn, end vi kan, forklarer Joachim Stoltze Malling, formand for bestyrelsen i anpartsselskabet, der driver mejeriet, til mediet.

Med til mejeriet hører 21 hektar kløvermark, og landbruget har 70 malkefår.

Læs også