Det der begyndte som en praktisk løsning for at forlænge holdbarheden af havens frugt, har i dag udviklet sig til en tradition med fokus på madspild.

I en tid, hvor klimaansvarlighed står højt på dagsordenen, er fynboerne et forbillede, når det kommer til indlevering af overskydende haveæbler, som laves til æblemost i kampen mod madspild.

Overskudsæblerne ender som æblemosten »Årets Ævlerov« på Rema 1000’s hylder til glæde for danskerne og miljøet.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement