Vegetarer kritiserer måltidskasser: Bør prioritere flere grøntsager og bælgfrugter og mindre kød

Dansk Vegetarisk Forening retter kritik mod diverse måltidskasser i Danmark for ikke at følge de officielle kostråd og for at indeholde for meget kød og ikke nok grøntsager og bælgfrugter.

I en ny rapport foretaget af Dansk Vegetarisk Forening benchmarkes fem af de største måltidskasseleverandører i Danmark. Rapporten viser, at måltidskasserne udgør cirka 2 procent af danskernes aftensmåltider, hvilket er en fordobling sammenlignet med 2019.

Foreningen mener, at måltidskasserne har potentiale til at gøre danskernes aftensmåltider både sundere og grønnere, men at indholdet ikke lever op til de officielle kostråd.

- Måltidskasseproducenterne har en unik mulighed for at påvirke danskernes spisevaner i en sundere og mere bæredygtig retning, men mange udnytter ikke dette potentiale, siger Daniel Barrera Madsen, projektleder og forfatter af rapporten og tilføjer:

- Vi står midt i en sundheds- og klimakrise, som vi har et fælles ansvar for at løse. Producenterne skal tage deres del og levere måltidskasser, der normaliserer en kost rig på bælgfrugter, frugt og grønt – og med mindre kød.

Konkret ønsker Dansk Vegetarisk Forening, at måltidskasseproducenterne øger indholdet af bælgfrugter og planteproteiner, reducerer mængden af kød og animalske produkter, tilføjer flere grøntsager og frugt, og øger andelen af økologiske råvarer.

Læs også