Alfa Laval i København spiller en central rolle i et nyt samarbejde mellem Danmark og USA, der skal udvikle næste generation af bioteknologiske fødevareløsninger. En delegation fra North Carolina State University har netop besøgt Alfa Lavals hovedkontor for føde- og drikkevareindustrien for at sætte gang i det transatlantiske projekt, som også involverer Teknologisk Institut.

- Den overordnede idé med samarbejdet er at skabe en forbindelse mellem to stærke innovationsmiljøer. Danmark er førende inden for den grønne omstilling, mens North Carolina er et førende bioteknologisk centrum i USA. Her hos Alfa Laval er vi stolte af at være en del af Danmarks indsats for at finde mindre klimabelastende løsninger, siger Johan Agrell, Strategic Business Development Manager hos Alfa Laval i en pressemeddelelse.

Partnerskabet, der blev formelt indgået under FN’s Climate Week i New York, har som mål at udvikle næringsrige og klimavenlige fødevarer ved hjælp af præcisionsfermentering og biomassefermentering.

- Hvis vi skal finde løsninger på de store udfordringer med at sikre fødevaresikkerheden, er vi nødt til at arbejde sammen. Med dette nye, transatlantiske samarbejde er vi endnu et skridt i den rigtige retning, påpeger Johan Agrell.

Samarbejdet sker parallelt med Alfa Lavals investering i et nyt »Food Application & Innovation Centre« i København, der efter planen står klar i 2027 og skal hjælpe fødevareproducenter med at udvikle og skalere bæredygtige produkter til globalt marked.

Business