I en tid med stigende fødevarepriser, hvor prisen på oksekød ofte får folk til at løfte øjenbrynene, har danskerne fundet et grønnere – og billigere – alternativ til den klassiske hakkebøf. Danish Crowns produkt Kombi-Hak, der blander hakket oksekød med grøntsager, har på et år rundet 1.000 ton solgt – svarende til mere end 2,5 millioner pakker.

- Salget har virkelig overrasket positivt. Normalt er forbrugerne ret konservative, når det gælder hakket oksekød, men det ser ud til, at danskerne har taget muligheden for at vælge mere grønt og ikke mindst et billigere alternativ til sig, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef i en pressemeddelelse.

Hos Rema 1000 har man været blandt de første til at satse stort på den nye variant. Kategorichef Jonas Garly Sørensen fortæller, at kæden har flyttet omkring en tredjedel af sin markedsføring fra klassisk hakket kød til oksekød med grøntsager.

- Vi har fra starten troet på produktet, og det afgørende har været, at det har en smag og konsistens tæt på almindeligt hakket kød, så man stadig kan lave sine favoritretter, siger han og fortsætter:

- Kombinationen af god smag, attraktiv pris og markedsføring har skabt succesen.

Danish Crown ser nu også et voksende marked for de grønne kødvarianter i storkøkkener, restauranter og kantiner.

Business