Københavns Universitet sætter fuld fart i plantebøfferne
Forskere på Københavns Universitet sætter nu jagten ind på de råvarer, der skal forbedre smagen og sundhedsprofilen i de plantebaserede køderstatninger, så flere forbrugere vil udskifte hakkebøffen med plantebøffen. Det sker i, hvad universitetet selv betegner som »det hidtil mest ambitiøse forskningsprojekt på området«.

Hvis projektet bliver en succes, kan landmændene allerede fra næste år begynde at dyrke de sorter af afgrøder, der kan give de mest velsmagende plantebaserede kødsubstitutter. Foto: Colourbox
Jagten på at finde de bedste råvarer til fremtidens plantemad er skudt i gang på Københavns Universitet. De plantebaserede fødevarer kan nemlig ifølge forskerne nedbringe vores udledninger af drivhusgasser, forbedre vores natur og miljø og gøre os sundere. Et af problemerne er imidlertid, at plantekosten endnu ikke smager godt nok til, at forbrugeren velvilligt udskifter oksekødet med plantekød.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her