Rejer lavet af tang rammer snart middagstallerknen
Det jyske tang-selskab, Jens Møller Products fra Herning og Ikast’s erhvervskvarter HI-Park, har haft stor succes med at introducere rogn-alternativer til de europæiske sushi-restauranter under navnet »Cavi·Art«, der er lavet af tang. Nu er virksomheden tæt på at kunne lancere deres reje-alternativ, der også er lavet på havplanten.

De første veganske rejer baseret på tang kan snart ramme de første rugbrødsmadder, efter at danske Jens Møller Products er ved at være helt færdige med deres produkter. Foto: Colourbox
Forestil dig den klassiske æggemad med rigelig mayonnaise, drysset nænsomt med salt og peber og toppet af med de lækreste rejer. Det er jo lige til at blive brødflov af. Forestil dig så, at de rejer aldrig har svømmet rundt i havet, men er skabt af tang som et bæredygtigt alternativ.
Dette er imidlertid snart ikke blot science fiction. Den danske fødevareproducent, Jens Møller Products, har nemlig fundet ud af, hvordan man får lavet rejer, lavet på tang.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her