Rejer lavet af tang rammer snart middagstallerknen

Det jyske tang-selskab, Jens Møller Products fra Herning og Ikast’s erhvervskvarter HI-Park, har haft stor succes med at introducere rogn-alternativer til de europæiske sushi-restauranter under navnet »Cavi·Art«, der er lavet af tang. Nu er virksomheden tæt på at kunne lancere deres reje-alternativ, der også er lavet på havplanten.

Forestil dig den klassiske æggemad med rigelig mayonnaise, drysset nænsomt med salt og peber og toppet af med de lækreste rejer. Det er jo lige til at blive brødflov af. Forestil dig så, at de rejer aldrig har svømmet rundt i havet, men er skabt af tang som et bæredygtigt alternativ.

Dette er imidlertid snart ikke blot science fiction. Den danske fødevareproducent, Jens Møller Products, har nemlig fundet ud af, hvordan man får lavet rejer, lavet på tang.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også