Hun skal lede landbruget gennem politiske aftaler, energikrise og grøn omstilling

Den 50-årige ambassadør Merete Juhl har nu haft to måneder på posten som adm. direktør hos Landbrug & Fødevarer. Det næste år venter opfølgninger på landbrugsaftalen og mulige svære forhandlinger om en CO2-afgift på landbruget. Men med et skarpt fokus på moderne, teknologiske fødevareløsninger er hun ikke i tvivl om, at landbruget fortsat har en fremtid i Danmark.

L&F har en række datterselskaber tilknyttet. Her er ejerandelene i de enkelte selskaber opgjort i procent. Derudover kommer en række associerede virksomheder. Merete Juhl har sin daglige gang her på Axelborg i København. L&F er etableret i 2009 og har mere end 28.500 landmænd og cirka 400 virksomheder som medlemmer. Foto: Victor Juul Grønbæk Merete Juhl blev ansat som direktør, efter tidligere topchef Anne Arhnung tog sin afsked. Den tidligere direktør skiltes fra L&F i kølvandet på Danbred-sagen. Siden er der internt blevet arbejdet med kultur og trivsel, ligesom der er blevet iværksat en strukturændring i organisationen. Foto: Sif Meincke

Bopælen i Beirut er blevet erstattet med en gård nær Store Fuglede i Vestsjælland. Og posten som ambassadør i Libanon er erstattet med chefstolen på Axelborg i København.

Men for den nye direktør hos Landbrug & Fødevarer (L&F) er der, trods de mange forskelle, en række kompetencer, der kan overføres til det nye job.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også