I 30 år har Pouls satsninger sikret Thise fremgang
Beslutningen om at overtage varetagelsen af nu et af landets største mejerier blev gennemført i løbet af en enkelt uge, da Poul Pedersen i 1992 blev ejer af det private mejeri Dybbækdal og mejeribestyrer for Thise Mejeri. Nu kan han fejre 30-års jubilæum i topchefsposten som direktør for Thise Mejeri – og selv om han elsker at side for bordenden, har han måtte sande, at ansvaret også til tider kommer med en pris.

Poul Pedersen vendte tilbage til Thise i 1988 og overtog fire år efter forældrenes private mejeri og blev bestyrer af det mindre, økologiske mejeri Thise, som siden skulle blive det største af de to. Fotos: Steven Andersen
De første leveår som økologisk mejeri var svære for Thise, efter en gruppe mælkeproducenter i 1988, sammen med Poul Pedersens far, grundlagde selskabet.
Problemerne med at skabe indtjening gentog sig i 2006, da mejeriet som det første i Danmark begyndte at producere det islandske morgenmadsprodukt skyr.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her