Thises direktør stopper efter mere end 30 år i sædet

Efter mere end 30 år i front for Thise Mejeri har adm. direktør Poul Pedersen besluttet at træde tilbage. Poul Pedersen stopper, når hans afløser er fundet.

I mere end 30 år har Poul Pedersen været fast inventar som adm. direktør hos nordvestjyske Thise Mejeri. Men nu er det slut. 

Det oplyser Thise Mejeri i en pressemeddelelse. Således stopper Poul Pedersen som topchef for det økologiske andelsmejeri. Noget, som Poul Pedersen betegner som en svær beslutning.

- Det har bestemt ikke været en nem beslutning for mig at indstille mit virke på Thise Mejeri. Mejeriet har jo fyldt utroligt meget i mit liv, ja i hele min families liv, idet min kone, Winnie, administrationschef på mejeriet, har fulgt mig troligt på arbejde igennem mere end 30 år. Og vores tre børn har alle lært »arbejdets glæde« på mejeriet. Men når jeg tænker tilbage, fyldes jeg med glæde, stolthed og taknemmelighed over, hvad vi andelshavere og mejeriansatte i fællesskab har udrettet – og hvad vi udretter i dag, siger Poul Pedersen.

Det er i løbet af årene blevet til flere kendte varemærker som Skyr, Græsmælk og Vesterhavsost under Poul Pedersens ledelse, påpeger Thise Mejeri selv i pressemeddelelsen. Og man har landet store kunder som Coop, hvor Thises produkter nu er fast inventar. 

- Vi har været med til at skrive dansk mejerihistorie i de sidste 30 år. Vi har blandt andet bidraget til at punktere myten om, at man skal være meget stor og stærk for at overleve i den benhårde konkurrence på hjemmemarkedet og på eksportmarkederne. Vi har overlevet, vi har udviklet os, og vi er vokset meget, men vi er stadigvæk en meget lille spiller på det internationale marked. Det har vi det rigtig fint med. Som en afledt konsekvens af mejeriets succes er der fortsat liv og udvikling i min fødeby Thise. Og det er jeg næsten helt stolt af, siger Poul Pedersen.

Overtog forældrenes mejeri

Den mejeriingeniør-uddannede Poul Pedersen forlod et job som procesudviklingschef hos De Danske Sukkerfabrikker i 1991 for at vende hjem til sine forældres mejeri, Dybbækdal, for kort efter at overtage både det originale mejeri og det relativt nystartede økologiske mejeri Thise, som holdt til på samme adresse. I pressemeddelelsen udtrykker mejeriets bestyrelse og andelshavere taknemmelighed for Poul Pedersens indsats.

- Poul har sammen med et stadigt stigende antal medarbejdere skabt en fantastisk økologisk foregangsvirksomhed. En indsats, som har været præget af store drømme, ukuelig optimisme, iderigdom i verdensklasse, vanvittige mål, flid, knofedt, passion, lidenskab, højt humør, sammenhold og en enestående smittende begejstring for mejeridrift, økologi og Thises rolle som ordentlig og ansvarlig virksomhed i samfundet. Det har ført Thise fra et lille landsbymejeri til landets mest anerkendte økologiske mejeri, fødevarevirksomhed og et varemærke, som er kendt, respekteret og beundret i store dele af befolkningen, siger Arne Bisgård, formand for bestyrelsen for Thise Mejeri.

- Poul Pedersen har gjort en kæmpeforskel, og selvom det er svært, respekterer vi, at Poul har vurderet, at tidspunktet nu er det rigtige til, at en efterfølger kan tage over. Poul Pedersen blev helt fortjent i 2018 udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen. Og jeg synes også, at Poul er Ridder af Thise Mejeri.

Poul Pedersen bliver på posten som adm. direktør, indtil der er fundet en afløser.

Thise omsatte sidste år for 1,2 milliarder kroner. Hovedomsætningen ligger på det danske marked, især via mejeriets partnerskab med Coop-koncernen. Thise har 72 andelshavere.

Læs også