Stenderup bliver dansk Bobcat-importør

Nu er det »slut med kun at være kærester,« som virksomheden omtaler det – nu er Stenderup officiel dansk Bobcat-importør.

Stenderups administrerende direktør, Troels Stausholm Jensen, sendte sin Bobcat-salgschef, Palle Andersen, op i førersædet for at prøve den nye elektriske minigraver E19e på Bauma. Nu er Stenderup ikke blot forhandler, men også officiel importør af maskinerne fra den amerikanske maskingigant.

Det er så yndigt at følges ad, og det agter Bobcat og Stenderup at gøre fuldt ud fremover.

Fra den 1. marts er Stenderup A/S ikke længere blot national forhandler af det ikoniske, amerikanske maskinmærke. Maskinfirmaet i Rødding i det sønderjyske er fuldgyldig dansk importør.

- Vi blev Bobcat-forhandler for Danmark for præcis et år siden. Tidligere var Nellemann Machinery dansk importør. Nu er det udelukkende Stenderup A/S, når vi taler om import og forhandling af Bobcat i Danmark, fortæller administrerende Stenderup-direktør Troels Stausholm Jensen.

Stenderup har længe været gearet til at overtage importør-værdigheden. Forberedelserne gik i gang allerede, da Bobcat udpegede virksomheden som kommende forhandler i Danmark. Siden har Stenderup udnyttet tiden effektivt til at få hele organisationen på plads og få de første mange maskiner ud over rampen.

Originale dele

- I virkeligheden har alt fungeret, fra vi blev forhandler for et år siden og Bobcat flyttede ind i Stenderup. Nu har vi så helt officielt fået papir på hinanden, fortæller Troels Stausholm Jensen og fortsætter:

- Salget af maskiner og serviceorganisationen er på plads med vores egne servicevogne, og Stenderup er nu det eneste sted i Danmark med originale Bobcat-reservedele. Vi har investeret meget i nye servicevogne, vi har ansat nye medarbejdere, og vi har haft vores folk på kurser for at være rustede til at repræsentere Bobcat optimalt.

Den officielle status som dansk importør betyder, at Stenderup A/S fra den 1. marts påtager sig alle garanti-reparationer af Bobcat-maskiner. Også maskiner, der er solgt af den tidligere importør, Nellemann Machinery.

Det er både entreprenørbranchen, industrien og landbruget, der har bud efter Bobcat, og sortimentet er da også særdeles bredt. Det omfatter blandt andet gravemaskiner, gummihjulslæssere, de legendariske skidsteer-læssere, teleskoplæssere og komprimeringsmateriel som pladevibratorer, jordlopper og tromler.

Bobcat har også aktiviteter indenfor maskiner på el-drift, hvor den amerikanske gigant lancerede flere nyheder på efterårets store entreprenørmesse Bauma i München.

Læs også