Semler Agro leverer sit første overskud

Øget kundetilfredshed og rekordsalg af John Deere-maskiner giver det første overskud til Danmarks største maskinhandel Semler Agro. - Vi har fulgt en langsigtet strategi og ser nu resultaterne, siger Semler Agros adm. direktør, Lars Beck.

Lars Beck, adm. direktør hos Semler Agro. Foto: Pernille Bering/Bering Foto

Der er for første gang sorte tal på bundlinjen hos Semler Agro, der med årsregnskabet for 2022 viser, at deres langsigtede strategi bærer frugt. Det oplyser Semler Agro i en pressemeddelelse, hvor man forklarer, at målet har fra starten været at opbygge landbrugets foretrukne maskinhandel – også selvom det ville kræve tid og markante investeringer.

Semler Agro omsatte for 907,6 millioner kroner i 2022 og lander et driftsresultat før skat på 32,2 millioner kroner, mens datterselskabet Herborg Maskinhandel igen går frem med et overskud på 35,6 millioner kroner. 

I 2020 tiltrådte den nuværende direktør Lars Beck med en opgave om at strømline forretningen, styrke synergierne og komme endnu tættere på kunderne.

- Vi har været ambitiøse fra start og haft langt lys på i vores strategi – og været villige til at investere i fremtiden. Vi har helt efter planen vendt nogle år med markante underskud til et driftsår med et rigtig flot resultat. Vi har rykket forretningen tættere sammen og været bedre til at møde kundernes behov, siger Lars Beck.

Semler Agro havde igen i 2022 en flot fremgang i salget af maskiner, og John Deere blev for andet år i træk det mest solgte traktormærke i Danmark. Det sker til trods for et svært år med forsyningsudfordringer i hele branchen.

Flere tilfredse kunder

Virksomheden rykkede i starten af 2022 tættere sammen i et fælles kundecenter i Kolding som et led i strategien om at skabe et samlet Semler Agro og styrke servicen ud mod kunderne. De har styrket indsatsen på eftermarkedet – og har haft fremgang med deres digitale services og løsninger, der med online opkobling giver effektive processer og minimerer antallet af nedbrud til glæde for kunderne.

- Alle tiltag har været med det lange lys på – hvad skal vi gøre for at være landbrugets foretrukne samarbejdspartner nu og i fremtiden. Det kommer det gode resultat ikke til at ændre på – vi skal fortsat udvikle forretningen med henblik på at løse vores kunders udfordringer i hverdagen, siger Lars Beck, der fremhæver de 250 dedikerede medarbejdere, der har gjort en kæmpe indsats i en udfordrende periode og taget positivt imod de nye tiltag mod kunderne.

Glade for samarbejde

Semler Agro blev eneforhandler af John Deere i 2019, og hos producenten er der rygklap for den flotte udvikling. Ifølge John Deere International vægter de kunderelationen højt og er derfor glade for den positive udvikling i både salg og kundetilfredshed.

- Som national partner i Danmark og en del af af John Deeres Dealer of Tomorrow-strategi har Semler Agro med succes lavet de rette investeringer i infrastruktur, teknologi og dygtige medarbejdere i de seneste år. Det betyder, at kunderne oplever proaktiv service gennem kundecentre og værksteder i hele landet og mødes af et netværk af produkt- og landbrugseksperter, når behovet opstår. De markante investeringer og en konsolidering af forhandlerne øger kontinuerligt kundetilfredsheden og bidrager til Semler Agros positive resultat, siger Stephan Blankenhagen, Division Business Manager for John Deeres International Sales Western Europe.

Semler Agro omsatte for 907,6 millioner kroner i 2022 og lander et driftsresultat før skat på 32,2 millioner kroner, mens datterselskabet Herborg Maskinhandel igen går frem med et overskud på 35,6 mio. kroner. De to forretninger omsatte til sammen for 1,4 milliarder kroner i 2022 og har et konsolideret overskud på 67,8 millioner kroner før skat.

Semler Agro er sammen med datterselskabet Herborg Smede- & Maskinforretning en landsdækkende maskinforhandler, der beskæftiger omkring 250 medarbejdere, som arbejder ud fra 14 værksteder inklusiv en underforhandler på Bornholm og via 80 rullende værksteder i form af servicebiler.

Læs også