FirstFarms indvier to store svineproduktioner i Ungarn

Selskabet FirstFarms har indviet to nye store svineproduktioner nær Gádoros i det sydøstlige Ungarn. Det ene anlæg skal rumme 2.000 søer, det andet anlæg skal årligt levere cirka 75.000 smågrise.

Med en samlet projektpris på 170 millioner kroner er der tale om den største enkeltstående investering foretaget af FirstFarms, skriver selskabet i en pressemeddelelse. 
 
Anlæggene er opført efter nyeste normer og udstyret med den mest moderne teknologi indenfor blandt andet overvågning af foder og ventilation og med energibesparende foranstaltninger, der betyder, at 60-65 procent af energiforbruget kommer fra vedvarende energikilder.
 
De første grise ankommer til de nye anlæg medio maj 2023, og ved udgangen af året er anlæggene i fuld drift. Der foreligger allerede tilladelse til udvidelse af produktionen.

Timing

CEO Anders H. Nørgaard lægger ikke skjul på, at timingen for udvidelsen af FirstFarms’ griseproduktion er helt rigtig.

- Vi udvider vores griseproduktion på et tidspunkt, hvor priserne er stigende, og samtidig oplever vi en stadig stigende lokal efterspørgsel på vores grise. Grise er, og vil også fremadrettet være, et centralt forretningsben og af stor betydning for vores fremtidige vækst og udvikling, siger han.
 
FirstFarms driver i forvejen tre landbrug i nærområdet; to med i alt 2.500 søer, der årligt producerer 87.000 smågrise samt et landbrug med afgrøder og store silofaciliteter. De nye anlæg vil blive integreret i den eksisterende cirkulære drift af de tre øvrige landbrug.
 
COO og ansvarlig for griseproduktionen i FirstFarms, Morten Knudsgaard, fremhæver den lokale betydning, som udvidelsen af griseproduktionen har.

- Det er meget vigtigt for os at tage aktivt del i det lokale samfund og at skabe lokale arbejdspladser. Derfor har vi også mange gode samarbejder og projekter sammen med lokale uddannelsesinstitutioner og de lokale myndigheder, siger han.
 

Læs også