Forskere vil gøre CO2 spiseligt – bogstavelig talt
Virksomheder og universitetsforskere vil i et nyt konsortium skabe en bæredygtig proteinkilde til menneskeføde, der stammer fra CO2. Målet er at hjælpe med at bekæmpe stigende globale problemer med fødevareusikkerhed og drivhusgasudledning fra landbruget - og nu mener chefen for forskningen, at man har fundet den gyldne løsning.

Protein lavet på CO2 kan være den nye banebrydende fødevareopfindelse, der for alvor kan gøre fødevareproduktionen grøn. Foto: Novo Nordisk Fonden
CO2 er den tretegnssammensætning, der florerer mest i verden og som ofte får skylden for at være roden til de store problemstillinger, vores planet står overfor. Og skønt det er en stor del af problemet, kan det måske også vise sig at være en del af løsningen.
Bill & Melinda Gates Foundation og Novo Nordisk Fonden er nemlig gået sammen om at støtte et nyt konsortium, der vil anvende CO2 til at producere proteiner, der kan anvendes i fødevarer til mennesker.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her