Ejer af kinesisk svine-konkursbo bryder tavsheden

I marts kom det frem, at den store dansk-ejede svineproduktion i Kina, Scandinavian Farms Pig Industries Ltd. var erklæret konkurs.

Ejerne af virksomheden, der blandt andet omfatter Ewers-brødrene Hans Otto og Claus Ewers og landbrugsinvestoren Henrik Hougaard, har siden forholdt sig tavse overfor pressen, i forbindelse med udmeldingen om konkursen. I en pressemeddelelse stod der, at selskabet og aktionærerne ikke ønskede at kommentere på sagen.

Nu har Hans Otto Ewers i forbindelse med et indlæg om generationsskifte ved generalforsamlingen ved Landboforeningen Kronjylland taget bladet fra munden.

Selvom Kina-virksomheden ikke havde noget med generationsskifte-historien i Brdr. Ewers at gøre, ville Hans Otto Ewers gerne komme de tilhørendes spørgsmål i forkøbet og fortalte om forløbet som medejer af svineproduktion i Kina.

- Det er ved gud ikke sjovt, det skal jeg hilse at sige. Ideen var ikke forkert. At gå ned i det land med 1,3 milliarder mennesker, som spiser mest svinekød i verden, og som er mindst effektive, lød det fra talerstolen.

Rekonstruktøren Søren Christensen Volder fortalte til Effektivt Landbrug, at som det ser ud, er gælden på omkring en halv milliard i Scandinavian Farms tabt.

Læs også