Atter i vælten: Eks-borgmesters 5.600 kvadratmeter kyllingeproduktion har kørt i ni år uden tilladelse

Den tidligere Kerteminde-borgmester Hans Luunbjerg (V), der har haft sager om sit biogasanlægs landzonetilladelse og miljøgodkendelse, er nu atter kommet i spotlight.

I mere end ni år har han som privat erhvervsdrivende haft produktion af op mod én million kyllinger om året på sin kyllingefarm fra to store stalde på 5.600 kvadratmeter. - men bygningerne har aldrig fået grønt lys.

Det beretter TV2 Fyn.

Mediet har gennemgået sagens akter i samarbejde med Kjerteminde Avis.

En såkaldt ibrugtagningstilladelse skal forsikre, at alt er opført efter gældende lovgivning, men Kerteminde Kommune ligger ikke inde med en sådan tilladelse, bekræfter kommunaldirektør i Kerteminde Kommune, Inger Marie Vynne Nielsen overfor mediet i et skriftligt svar.

- For så vidt angår ibrugtagningstilladelsen til de to kyllingestalde, så eksisterer en sådan ikke, skriver hun i et skriftligt svar.

Hans Luunbjerg har ikke ønsket at stille op til interview hos TV 2 Fyn om sagen, men oplyser, at kyllingeproduktionen i januar 2021 fik forlænget miljøgodkendelsen til produktion af en million kyllinger årligt af Kerteminde Kommune.

Læs også