Trods grønt lys fra forskere: Hospitaler er skeptiske over for plantemad
Planteslagterne har i samarbejde med Københavns Universitet netop afsluttet et forskningsprojekt, der undersøgte, hvordan man opfylder hospitalernes stringente ernæringskrav med plantebaserede fødevarer. Nu står de klar med løsningen, kapaciteten og viljen – men afventer den endelige ordre fra hospitalerne.

Planteslagterne har hovedsæde i København og laver økologiske kødalternativer, hvor hovedingredienserne er grøntsager, tørrede bønner og linser. Fotos: Planteslagterne
Kan man sikre det samme høje protein-niveau, som karakteriserer kød med en plantebaseret kost?
Det spørgsmål har Planteslagterne forsøgt at svare på i samarbejde med Københavns Universitet (KU) med et mål om at afsætte deres plantebaserede løsninger til landets hospitaler. Og svaret er nu klart – i hvert fald hvis man spørger virksomhedens adm. direktør og medstifter Emil Andersen:
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her