Tiltag mod corona forsinker vikarhjælp

Hvis bedriften bliver ramt af coronavirus i medarbejderstaben, er det muligt at få afløsere, dog med forsinkelse på grund af rejserestriktioner i luftfarten, lyder det fra vikarbureau, der henter afløserne i udlandet.

Selv om Danmark er sløvet ned i tempo på grund af coronavirus, er der fortsat fuld gang i hjulene i fødevareklyngen og hos danske landbrug. Men pandemien kan også få stor betydning, hvis sygdommen rammer en besætning. For hvad gør man, hvis man må sætte sine medarbejdere i karantæne?

En af de muligheder, man har, er at få vikarhjælp i den periode, hvor coronavirusset påvirker dagligdagen ved den enkelte besætning.  Det fortæller Andreas Kauders fra Arbejdsudleje ApS, der rekrutterer arbejdskraft til blandt andet landbruget fra lande som Ungarn, Rumænien og Ukraine.

Logistik

Men man må væbne sig med lidt tålmodighed for at få afløsere på plads.

- Vi har folk til opgaven. Men udfordringen er at få dem fra for eksempel Ungarn til Danmark. De kan ikke blive fløjet hertil. Men der er løsningen for os, at vi har en chauffør, der kan køre folk hertil i bil, og vi har så valgt, at han kun kører med to ad gangen, siger Andreas Kauders.

Det vil typisk tage en dag ekstra at få afløseren på plads på grund af de ændrede rejseanordninger, og det vil også gøre det lidt dyrere at hyre en vikar.

- Det er klart, at den model selvfølgelig koster mere end en flybillet, men der må man jo som landmand gøre op med sig selv, om man skal investere det, det koster, tilføjer han.

Rekrutteringen

Andreas Kauders og kollegerne er også påvirkede af hele situationen på andre måder. Det gælder blandt andet i deres eget rekrutteringsarbejde.

- Jeg har lige selv været i Ungarn, men er nu taget hjem til Danmark på grund af det her. Men altså, vi kan få hverdagen til at fungere. Vi kan udbyde arbejdskraft, og der er også folk til de opgaver. Vi kan så ikke mødes med dem personligt, men laver interviews med potentielle vikarer over Skype, siger han.

Med andre ord er udbredelsen af sygdommen med til at skabe lettere kaotiske tilstande mange steder. Således også indenfor vikarformidlingen.

Køretid

- Situationen er som sagt lidt kaotisk, men det kan godt lade sig gøre at få erstattet folk, der for eksempel ryger i karantæne, lyder det fra Andreas Kauders.

Det vil typisk tage 1-2 dage at få en vikarordning skudt i gang på den enkelte bedrift, udover den køretid, der vil være for den enkelte vikar fra udlandet og til Danmark, tilføjer han.

henning@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 20 96 66

henning@effektivtlandbrug.dk

telefon 61 20 96 66

Læs også