bannerPos

Ekspert bekymret for coronasmitte i kyllinger

I denne uge blev der fundet coronasmitte i brasilianske kyllingevinger i Kina. Fundet kan være en bombe under dansk kyllingeproduktion, mener professor og coronaekspert Hans Jørn Kolmos.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
14-08-2020 08:50

Der er brug for, at de danske myndigheder kommer ind i kampen og får testet kyllinger for coronasmitte.

Sådan lyder det fra Hans Jørn Kolmos, der er professor i  i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet. Udtalelsen kommer i halen på, at brasilianske kyllingevinger torsdag blev testet posittiv for coronavirus i Kina. 

- Fundet rejser en lang række store og vigtige spørgsmål. Hvis der findes corona i levende kyllinger, kan de udgøre et hotspot for smitte, og det kan blive en bombe under den industrielle kyllingeproduktion, siger Hans Jørn Kolmos til TV 2.

Han tilføjer, at Fødevarestyrelsen efter hans mening har været for passive i forhold til at få testet fødevarer som mulig smittekilde for den smitsomme sygdom. 

Hos Fødevarestyrelsen siger beredskabschef Nikolas Kühn Hove, at man skam tager sygdommen og de mulige smittekilder alvorligt.

- Men vi vurderer, at risikoen for smitte gennem fødevarer er yderst lille. Det gør vi på baggrund af de meldinger, som vi får fra Verdenssundhedsorganisationen WHO og EFSA, siger han.

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next