Der er brug for, at de danske myndigheder kommer ind i kampen og får testet kyllinger for coronasmitte.
Sådan lyder det fra Hans Jørn Kolmos, der er professor i i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet. Udtalelsen kommer i halen på, at brasilianske kyllingevinger torsdag blev testet posittiv for coronavirus i Kina.
- Fundet rejser en lang række store og vigtige spørgsmål. Hvis der findes corona i levende kyllinger, kan de udgøre et hotspot for smitte, og det kan blive en bombe under den industrielle kyllingeproduktion, siger Hans Jørn Kolmos til TV 2.
Han tilføjer, at Fødevarestyrelsen efter hans mening har været for passive i forhold til at få testet fødevarer som mulig smittekilde for den smitsomme sygdom.
Hos Fødevarestyrelsen siger beredskabschef Nikolas Kühn Hove, at man skam tager sygdommen og de mulige smittekilder alvorligt.
- Men vi vurderer, at risikoen for smitte gennem fødevarer er yderst lille. Det gør vi på baggrund af de meldinger, som vi får fra Verdenssundhedsorganisationen WHO og EFSA, siger han.