Merrild: Vigtigt at agere fornuftigt

Så længe danske landmænd opfører sig fornuftigt, regner Martin Merrild ikke med, at corona-situationen for alvor vil påvirke fødevareproduktionen.

Selv om dele af det danske samfund er lukket ned på grund af corona-pandemien, og at man flere steder har set hamstringstendenser i supermarkederne, er der stadig en stabil levering af fødevarer til forbrugerne.

Det glæder formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, der dog afventer situationen, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) fra lørdag klokken 12 har valgt at lukke de danske grænser.

- Jeg hører jo ikke, at der er nogen problemer overhovedet. Men vi er selvfølgelig lidt usikre på, hvordan det kommer til at gå med grænselukningen her hen over weekenden, siger Martin Merrild, der forventer, at de nye tiltag ved grænserne ikke vil gå ud over import og eksport af varer.

- Det er klart, at vi jo ikke lige kan lukke Danmarks grænser for varetransport, for det ville jo få uoverskuelige konsekvenser. Jeg går heller ikke ud fra, at det er det, der er planen, siger han.

Respekt for dansk fødevareproduktion
 

Martin Merrild oplever, at der er stor respekt om vigtigheden af dansk fødevareproduktion, og det hilser han velkomment.

- Vi er jo ultrafølsomme. Vi kan jo ikke sådan uden videre stoppe vores produktion. Men det har der heldigvis været stor respekt for indtil videre, og det går jeg da også ud fra, at der fortsat vil være, siger Landbrug & Fødevare-formanden og fortsætter:

- Primærproduktionen er jo kendetegnet ved at der er få mennesker samlet på arbejde i modsætning til f.eks. på slagterierne, så jeg tænker, at det bliver helt uproblematisk fremadrettet, så længe man agerer fornuftigt og følger de råd, der kommer fra myndighederne.

henning@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 20 96 66

Læs også