Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Af Johannes Frandsen, Product Portfolio Manager, PPM, Livestock, Seges

Jeg skal bare liiiige, lyder det meget ofte i en af de fine fortællinger om Alfons Åberg, hvor den lille svenske fyr har en del, han skal ordne, inden han, til farens store fortrydelse, er klar til at komme i skole. 
Og måske kender du også den sætning alt for godt? I morgen har du bedre tid. Når høsten er i hus, kan du klare det hele og fokusere på nye tiltag. Eller når nu den nye medarbejder er godt inde i sagerne, SÅ kan du…

Men måske snyder du dig selv, hvis du ikke allerede nu afsætter lidt tid til at sætte dig ind i nogle af de mange gode, digitale muligheder, der findes. Meget ofte er det hurtigere og mere enkelt, end du tror. Og vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig. 

Et godt eksempel på en digital hjælper er den nye funktion i SmartKoen, Blandeopskrift, hvor du kan gøre dine foderplaner klar til udfodring. Her kan du helt simpelt tilrette opskriften fra dag til dag ud fra antal dyr, tørstofprocent på grovfoder eller en eventuel foderrest. Det giver dig en let og sikker tilpasning af din dag-lige fodring, og den dugfriske blanderecept sikrer den rigtige mængde og sammensætning af foderet. 

Godt for bundlinjen

Det er der mange fordele ved: Du sparer en del tid og en masse bøvl og optimerer næringsstoffordelingen. Dermed reducerer du også spildet, hvilket er godt for både klimaet og din bundlinje.  

Netop bundlinjen er interessant, når vi taler om foder. For vi ved, at mellem 50 og 75 % af den værdi, du omsætter for, ligger i foderet, og derfor kan selv en lille justering have stor økonomisk betydning. 
Og nej – du skal ikke have muldvarpen op af lommen for at få adgang til den digitale foderhjælp. Har du DMS, har du nemlig allerede betalt for Blandeopskrift – du skal bare kaste dig ud i det. 

Og der er i det hele taget mange gode muligheder for digital hjælp i hverdagen, som du med fordel kan benytte dig af. Et andet godt eksempel er Fælles lager, hvor du får overblik over dine beholdninger og blandt andet kan se, hvornår siloen er tom for ensilage, eller hvornår du skal bestille foder igen. Beholdningerne er ofte store – både i fysisk størrelse og økonomisk værdi. Derfor er det vigtigt, at du hele tiden ved, hvor meget foder du har brugt, og hvor meget du har på lager.

I det hele taget er SmartKoen, som navnet antyder, et smart og enkelt værktøj i en travl hverdag. Med den kan du registrere her og nu, hvor du er, og du slipper for at skrive dig vigtige informationer enten bag øret eller på en krøllet gul lap, der alt for let bliver væk i mængden. 

Kan betale sig

Kælvinger, flytninger eller behandlinger – noter det med det samme og undgå fejl. Det betaler sig. 

Samtidig har du et godt opslagsværk, så du kan få et hurtigt overblik, når du står og kigger på det enkelte dyr. 

Vi bliver hele tiden bedre til at omsætte data til beslutningsstøtte til dig og dine kolleger – og vi vil så gerne have dig med på rejsen. Er du ikke allerede i gang? Fang en god kollega eller din rådgiver – jeg lover, at det kan betale sig.  

Du kan også høre meget mere om de digitale løsninger på Kvægkongressen. Vi glæder os til at se dig! 
 

Læs også