Forbered dig på et nyt renteregime

Vi kan stå over for en lang periode med rentestigninger, hvor det i højere grad end tidligere bliver den enkelte virksomheds situation, der kommer til at afgøre balancen mellem kort og lang rente i finansieringen, vurderer chefanalytiker.

Hvis den lange rentefaldsperiode bliver afløst af en lang rentestigningsperiode, bør landmanden kigge med helt nye briller på finansieringen, lød budskabet til de fremmødte ved Patriotisk Selskabs økonomikonference onsdag. Fotos: Morten Ipsen Indtil nu har kun været ét svar på spørgsmålet om, hvorvidt man skal finansiere sig med kort eller lang rente: Nemlig kort rente – eventuelt kombineret med lidt lang rente. Det ændrer sig fremover, lød det på konferencen.

En mangeårig epoke med lave renter er slut, og den lange periode med rentefald vil – når røgen fra en eventuelt kommende recession har lagt sig – blive afløst af en ny, lang periode med svingende, men gradvist stigende, lange renter, vurderer John Jensen, der er chefanalytiker i analysevirksomheden AgroMarkets.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også