Danish Crown vil øge udbytte med milliardinvesteringer

Danish Crown har afsat op mod fem milliarder kroner til investeringer i firmaopkøb. Det er meningen, at investeringerne skal styrke selskabets indtjening og dermed afregningen til selskabets andelshavere.

Danish Crown vil sætte yderligere skub i den positive vækst ved at investere op mod fem milliarder kroner i firmaopkøb i den nuværende strategiperiode, der løber frem til 2021.

Forhåbningen er, at investeringerne til sammen kan give et løft i indtjeningen på i alt 700 millioner kroner, hvilket vil betyde en forbedring af svinekødsafregningen på 60 ører pr. kilo.

- Vores finansielle position er styrket betydeligt de seneste år, og bestyrelsen har givet tilsagn om, at vi kan foretage opkøb for 4-5 milliarder kroner i indeværende strategiperiode (frem til 2021, red.). Opkøb i den størrelsesorden kan vi håndtere inden for vores eksisterende kapitalberedskab. Vi skal altså ikke ud og bede ejerne om flere penge, siger direktør Jais Valeur til Jyllands-Posten.

Producenter vil se tegn på, at strategien virker
Hos Danske Svineproducenter vil man gerne snart se beviser for, at den strategi, som Valeur er slået ind på, rent faktisk virker.

- På den ene side har jeg kæmpe respekt for de meget konkrete løfter om indtjeningsforbedring, som Jais Valeur har bundet sig til. På den anden side er 4-5 milliarder kroner vanvittigt mange penge. Det er muligt, det er det, der skal til for at forbedre indtjeningen, men så vil jeg gerne snart se klare tegn på, at det rent faktisk virker, siger formanden for Danske Svineproducenter, Torben Hauskov, til avisen.

Danish Crown har allerede igangsat flere investeringer som et led i strategien. Tidligere på året købte selskabet den polske fødevarevirksomhed Gzella Meat Group, der har over 1.000 ansatte og en milliardomsætning.

Læs også