bannerPos

Lave renter presser kreditinstitutters kerneforretning

15-05-2019 07:06

De danske kreditinstitutter fik i 2018 et overskud på godt 40 milliarder kroner. Det er 13 milliarder kroner mindre end året før. Faldet kan hovedsageligt tilskrives lavere kursreguleringer, skriver brancheorganisationen Finans Danmark.

Samtidig sætter meget lave renter og relativt flere realkreditlån, der typisk har en lavere rentemarginal, kerneforretningen i realkreditinstitutterne under pres.

- Kreditinstitutterne har ikke i samme grad som tidligere været i stand til at kompensere de faldende nettorenteindtægter med højere gebyrindtægter, konstaterer Finans Danmark på sin hjemmeside.

Siden finanskrisen har der været en tendens til, at kreditinstitutterne hvert år forbedrede deres kapitalposition. Dette er ikke fortsat i 2018. Det skal ses i lyset af, at udbyttebetalinger og aktietilbagekøb var på 27,6 milliarder kroner i 2018 mod 24,9 milliarder kroner året før.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next