bannerPos

Lave renter presser kreditinstitutters kerneforretning

Redaktionen

15-05-2019 07:06

De danske kreditinstitutter fik i 2018 et overskud på godt 40 milliarder kroner. Det er 13 milliarder kroner mindre end året før. Faldet kan hovedsageligt tilskrives lavere kursreguleringer, skriver brancheorganisationen Finans Danmark.

Samtidig sætter meget lave renter og relativt flere realkreditlån, der typisk har en lavere rentemarginal, kerneforretningen i realkreditinstitutterne under pres.

- Kreditinstitutterne har ikke i samme grad som tidligere været i stand til at kompensere de faldende nettorenteindtægter med højere gebyrindtægter, konstaterer Finans Danmark på sin hjemmeside.

Siden finanskrisen har der været en tendens til, at kreditinstitutterne hvert år forbedrede deres kapitalposition. Dette er ikke fortsat i 2018. Det skal ses i lyset af, at udbyttebetalinger og aktietilbagekøb var på 27,6 milliarder kroner i 2018 mod 24,9 milliarder kroner året før.

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next