bannerPos

Rådgiver: Det er nu man skal investere i solceller

Anette og Claus Pedersen fyldte for fem år siden taget med solceller i Øster Hurup. Siden er solcellerne halveret i pris. Virksomhedsrådgiver Jacob Frey Hansen fra Agri Nord mener, at det derfor kan være en fornuftig investering netop nu med et stabilt afkast.

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
15-06-2019 09:50
Prisen på solceller er omkring halveret på fem år og samtidig er effektiviteten steget. Det gør solceller til en interessant investering lige nu, mener Agri Nord, som på torsdag inviterer til konference om solceller.

For fem år siden var der en tilskudsordning til solceller, som flere sprang på. En af dem var Claus Pedersen, som sammen med Anette driver en svineproduktionsejendom med 550 søer og produktion af 5.000 slagtesvin om året ved Øster Hurup på Nordjyllands østkyst.

- Jeg syntes det var spændende. Jeg så store fordele i at få et anlæg som også kunne producere strøm, som kunne sælges og på den måd

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.
Side 1 af 1850 (36994 artikler)Prev1234567184818491850Next