bannerPos

Rådgiver til ældre landmænd: Udsæt pensionen og få mere udbetalt resten af tilværelsen

Ældre landmænd, som overvejer pension, kan under nogle omstændigheder med økonomisk fordel arbejde delvist videre og få et såkaldt »ventetillæg«, hvor folkepensionen i den resterende del af livet forhøjes med en procentsats.
10-10-2019 09:56

De, der vælger at fortsætte på arbejdsmarkedet, kan udsætte pensionen og få et »ventetillæg«, hvor folkepensionen i den resterende del af livet forhøjes med en procentsats. Men der er også faldgruber.

Mange landmænd er slet ikke klar til at gå på pension, når de når pensionsalderen. Det giver mulighed for at udsætte pensionen, og det kan der være en god idé i. Men der er også fælder, lyder det fra revisor Niels Christian Graversen fra rådgivningshuset Sagro.

Firmaet får en del henvendelser fra landmænd, der ønsker at vide, om det kan betale sig for netop dem at opsætte pensionen, efter at det i j

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next