Service: Vinder point for sin fleksibilitet

Hobro Olie elsker at kunne løse en opgave, hvor de andre har kastet håndklædet i ringen. Det handler om fleksibilitet. - Og det er også det, vi har overlevet på i alle de år, siger indehaver Ivan Damborg, som igen i år er at finde på Hobro Dyrskue.

Hobro Olie har ramt en stille periode, efter forårsarbejdet er afsluttet.

- Det er fint, for så har vi tid til at komme til Hobro Dyrskue, siger Ivan Damborg, som er indehaver af virksomheden.

For det er noget, den selvstændige oliehandler glæder sig til.

- Det er en god dag, hvor vi har tid til at snakke med kunderne, når de kommer forbi og får en bette fadøl eller en kop kaffe og en småkage. Det er altid en god og hyggelig dag, lyder det.

Og efter dyrskuet skal der lades op til høsten.

- Der får vi rigtig travlt. Der er det alle mand ved pumperne, som jeg plejer at sige, fortæller Ivan Damborg. I den tid kører både han og sin chauffør, og hustruen Laila styrer telefonen på kontoret.

- Det er den travleste tid på året for os, og tålmodigheden derude er måske lidt kort, når de lige opdager, at tanken er løbet tør. Men det klarer vi også, siger Ivan Damborg.

Fleksibilitet

Og det er ofte i sådan nogle situationer, når der pludselig er brug for olie, at Hobro Olie vinder på point.

- Vi er nok mere fleksible end de store olieselskaber. Her er det ikke så firkantet. Vi kan jo oftest svare på, hvornår vi kan være der, når de ringer, forklarer olie-manden og fortsætter:

- Og det er også det, vi har overlevet på i alle de år, lyder det.

Service

Og når Ivan først har drejet nøglen til tankbilen, kommer han vidt omkring.

- Vi kommer over på den anden side af Skive, siger han og fortæller om en kunde, der for nu snart seks-syv år siden ringede og spurgte, om Hobro Olie ville tage turen til Skive.

- Han bruger 40.000 liter om året. Vi kommer, når han ringer efter os, og det hele kører gnidningsfrit. Så det er det, jeg kalder en god kunde, forklarer Ivan.

- Vi kommer også op til Brønderslev. Den mand stod pludselig og manglede dieselolie, og så ringede han til dem, han plejede at handle med, men de kunne ikke levere før i morgen, og så ringede han herned, og så kørte vi derop om eftermiddagen, siger Ivan Damborg med smil i stemmen.

- Det handler om god service og at strække sig lidt længere, siger oliemanden og forklarer, at det også er det, der motiverer ham. At kunne løse en opgave, hvor de andre har kastet håndklædet i ringen.

Troværdighed

I vinters, dagen efter snestormen, ringede et stort entreprenørfirma. De var i panik, der mødte 25 mand ind på Djursland klokken 22 om aftenen, og de havde ikke mere dieselolie, og dem, de plejede at få brændstof fra, var kørt hjem i garagen på grund af vejret.

- Han ringede, mens vi sad og spiste aftensmad, så jeg sagde til ham, at jeg nok først kunne komme 21.30, griner Ivan Damborg.

- Han var simpelthen så taknemmelig. Og det vinder vi på. Det giver noget god omtale, siger Ivan Damborg, som næste år kan fejre 15-års jubilæum med Hobro Olie.

Har doneret 35 cykler til ukrainere og inviteret dem med på dyrskue

Hvad der startede med en enkelt cykel bagerst i Ivan Damborgs garage, er nu blevet til en donation på omkring 35 cykler til ukrainere, som er kommet til landet i forbindelse med Ruslands invasion.

Cykler han har fundet på sine mange olie-ture i landskabet, hvor der ofte har stået en støvet cykel i maskinhuset, som landmanden ikke har haft brug for mere.

Ivan Damborg har købt cyklen af landmanden – og ofte til en lidt billigere pris, når de har hørt hvem, der skal bruge cyklen.

- Så har jeg vasket den, smurte kæden, købt lygter og en cykelhjelm til, fortæller Ivan Damborg, som er indehaver af virksomheden Hobro Olie.

For to år siden lavede han også et samarbejde med Hobro Dyrskue om at invitere ukrainere til dyrskue.

- Så gav jeg en burger og en sodavand, fortæller Ivan Damborg, som har mødt utrolig meget taknemmelighed fra de mange ukrainerne, han har mødt på sin vej.

- De kom herop og stod på bar bund. Så det her har bare været en lille ting for at hjælpe dem lidt på vej. Jeg har også haft 30 med ude at se fodbold, siger Ivan Damborg, som stadig er i kontakt med flere af dem.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs også