Gl. Estrup har en berettigelse og er tilbage i 2025

Landbrugsmessen Gl. Estrup blev taget imod med åbne arme efter en turbulent tid, ikke alene af udstillerne og de besøgende, men også vejrguderne.

Lørdag eftermiddag stod i hestenes tegn, til stor fornøjelse for publikum, som fulgte med med stor interesse. Alle dyr fik en jubilæumsroset med sølvglimmer i anledning af, at det i år var 25. gang, der blev afholdt landbrugsmesse. Både lørdag og søndag sluttede dyrskuedagen med et stort hesteshow. Her ses Frieser Nord.

Landbrugsmessen Gl. Estrup 2024, det 25. af slagsen, blev en landbrugsmesse, hvor alt gik op i en højere enhed.

- For 14 dage siden var hele arealet bare en mark med græssende køer. Nu er der en plads med vand og strøm hele vejen rundt. Hestebokse, telte, kvægbomme, maskiner og meget mere, sagde Landbrugsmessens nye formand Karen Rasmussen, som er en blandt flere, som sprang til, da messen kæmpede for sin overlevelse.

Bestyrelsen har i den grad haft hånd i hanke med arrangementet, og over to dage kulminerede flere måneders forberedelser i perfekt dyrskuevejr.

En kulmination af et festfyrværkeri, hvor de besøgende bare strømmede ind, har efterladt en meget taknemmelig bestyrelse, som allerede nu byder folk velkommen til Landbrugsmessen den 24. og 25. maj 2025.

- Tak er kun et fattigt ord.

Landbrugsmessen Gl. Estrups bestyrelse

Støjberg samlede Djursland

Det er sjælden set, at folk står i lag til en åbningstale ved et dyrskue. Ikke desto mindre var det tilfældet på dette års Landbrugsmesse på Djursland, hvor Danmarksdemokraternes formand Inger Støjberg gik på talerstolen.

- Det kan godt være, at vi på Christiansborg står lidt alene med vores modstand mod CO2-afgiften, men det gør vi jo ikke rundt omkring i landet, sagde Inger Støjberg og fastslog, at et dyrskue som Gl. Estrup derfor er vigtigere end nogensinde.

Og med omkring 20.000 forventede besøgende var dagene også et udstillingsvindue af dansk landbrug.

- Det er derfor, det er uendelig vigtigt, at man som landmand eller maskinhandler bliver ved med at prioritere at komme til noget som det her, fordi det giver en forståelse for rigtig mange mennesker, fastslog Inger Støjberg, som blev bakket op af skuets formand, Karen Rasmussen.

- Landbrugsmessen er vigtigere end aldrig før, fastslog hun.

Læs også