Hele vejen rundt om hesten

Martha Voss er hesteagronom og stifter af virksomheden Nenuc, og ny udstiller på Horsens Dyrskue, hvor hendes eget udviklede hestespil præsenteres.

Ved første øjekast ligner det lidt et matadorspil med spørgekort og pengesedler, men hvor de små biler og huse er udskiftet med heste.

Men familiespillet »Master of Nutrition« med undertitlen »et læringsspil om hold af heste og rigtig fodring«, er et specialudviklet hestespil udviklet af Martha Voss, der er uddannet hesteagronom, samt ejer og stifter af virksomheden Nenuc i Ansager, hvor hun arbejder som coach og mentor i netop hold af heste og fodring.

Hun fortæller at det tog fire år at udvikle spillet, hvor en prototype var klar i 2022 og klar til at blive præsenteret og testet i forbindelse med Hest & Rytter-messen i Herning.

- Flere syntes at det var meget interessant, fortæller Martha Voss, der herefter søgte og fik LAG-midler til at kunne gå videre med spillet, der via et samarbejde med brætspilsproducenten Danspil i Brabrand ved Aarhus blev sat i produktion, og i dag sælges som et professionelt spil.

Spillet kan spilles af alle fra 8 år og opefter, og alle kan være med, uanset hvilke forudsætninger man har omkring viden og erfaring om heste.

For det handler om interaktion og fælles oplevelser med spillet.

- Jeg vil gerne træne folk til at træffe de rigtige beslutninger, forklarer Martha Voss, der selv har udtænkt alle spørgsmål og problemstillinger på spørgekortene, der alle indeholder flere svarmuligheder, og hvor de rigtige svar også kan findes.

Og svarer man forkert, ja, så ryger man med sin hest på hestehospitalet, hvor der så skal optjenes penge via rigtige svar og beslutninger, for at komme ud og med i spillet igen.

Foruden spiludvikler og udbyder af spillet »Master og Nutrition« tilbyder Martha Herold Voss også kurser og enetimer omkring hestehold og fodring. Se mere på www.nenuc.dk.

Læs også