Dyrskuer aflyst og udsat på stribe

Corona-restriktionerne er blevet lempet, men stadig ikke nok til at flere arrangører af dyrskuer vil fortsætte med forberedelser. Undtagelsen i den sydlige halvdel af Jylland er Ribe Dyrskue, der vil afholde sit dyrskue, der som planlagt finder sted fredag den 30. juli

Ribe Dyrskue vil som et af de få dyrskuer finde sted i år på den planlagte dato fredag den 30. juli. Arkivfoto

Rækken af dyrskuer, der i igen i år grundet corona er blevet aflyst og udsat til 2022 er vokset markant, siden den seneste politiske udmelding om lempelser af corona-restriktionerne.

Hos mange dyrskue-arrangører har man ikke kunnet se det muligt at gennemføre skuerne på en ønskelig måde.

I den sydlige halvdel af Jylland var Horsens Dyrskue & Madmarked de første, der for cirka tre uger siden meldte ud, at årets dyrskue er blevet aflyst og udsat til 2022, hvor datoen den 18. og 19. juni allerede ligger fast. Siden har arrangørerne af Landsskuet i Herning og Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa ligeledes aflyst og udsat årets dyrskuer til 2022.

Ribe Dyrskue som planlagt

Til gengæld holder arrangørerne af Ribe Dyrskue fast i afholdelsen af årets dyrskue, der som planlagt vil finde sted fredag den 30. juli. Hér vil udstillere som gæster skulle vise coronapas ved indgangen.

- Det skal vi til alt efterhånden, så det forventer vi ikke vil give nogen væsentlige problemer. Ellers vil alt andet være tæt på normal, da vi jo er udendørs, hvor der ikke kræves værnemidler, lyder det fra tovholder for Ribe Dyrskue, Jens Christiansen, der glæder sig til at byde velkommen til skuet.

Han tilføjer, at han oplever solid opbakning fra udstillerne, og håber gæsterne vil tage godt imod skuet, trods restriktionerne.

- Man kan jo ikke vide, hvordan folk reagerer – om de bare siger ”Nu skal vi endelig på dyrskue”, eller om de er bekymrede over corona, coronapas osv. og er mere tilbageholdende, slutter Jens Christiansen.

Aabenraa-arrangører med trist aflysning

- Endnu en gang må vi erkende, at der ikke bliver liv og glade dage på Dyrskuepladsen i Aabenraa den 18-19. juni.

Sådan lyder meldingen fra arrangørerne af Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa. Her konstaterer man, at for andet år i træk har Corona situationen gjort det umuligt at afholde dyrskue.

- Bestyrelsen og ledelsen er utrolig triste over, at Det Sønderjyske Fællesdyrskue igen er aflyst. Det var slet ikke, hvad vi ønskede. Vi var så klar og havde mange tilmeldte erhvervsudstillere, både nye og gamle, lyder det fra tovholder på skuet, Erik Nissen.

Han tilføjer, at man nu arbejder på planlægningen af dyrskuet til afholdelse den 3. og 4. juni 2022

Økonomi og socialt samvær

Hos Landsskuet i Herning især økonomien og det manglende sociale samvær, der har vægtet bag beslutningen om at aflyse:

- Med udsigt til at skulle holde et landsdækkende dyrskue over tre dage med maksimalt 10.000 gæster dagligt, finder vi det ikke forsvarligt rent økonomisk at gennemføre årets arrangement. Samtidigt umuliggør restriktioner for forsamlinger i stalde og haller samt på vores campingplads det sociale samvær, som er en stor del af glæden ved at mødes til landbrugets store sommerfest. Derfor må vi desværre i lighed med andre større dyrskuer og med beklagelse for andet år i træk aflyse Landsskuet, siger Kristian Gade, formand for Landsskuet.

Det store dyrskue med 2500 dyr fra hele landet plejer hvert år at samle omkring 50.000 gæster på Landsskuepladsen.

Landsskuets bestyrelse og medarbejdere arbejder nu i stedet frem mod næste års arrangement, der finder sted i dagene 30. juni - 2. juli 2022.

Læs også