Lad ikke biodiversiteten tage overhånd

Tilskud fra staten - og tidligere billigere elpriser - betyder, at varmepumper er et hit for tiden, men Søren Vasegaard, producent af TwinHeat, sætter spørgsmål ved, om gevinsten virkelig er så stor.

- Den strøm, der kommer ud af stikkontakten, er langtfra så grøn, som det hedder sig, påpeger Søren Vasegaard og fortsætter:

- I år var det i perioden fra den 1. januar til den 1. april under 15 procent af vores el, som kom fra danske vindmøller og solceller.

Han peger desuden på, at træ, der får lov at ligge og rådne i skoven, udleder CO2 samme mængde, som hvis vi fik varmen fra den og passede skoven, så den kan optage CO2.

- Lad nu være med at tale biomassen ned, før at teknologien til at lagre strøm i meget store mængder findes. Ellers er strømmen ikke grøn hele året. Og lad nu ikke biodiversiteten tage overhånd, fastslår han.

Alt imens danskerne er i gang med at undersøge de forskellige muligheder for varmekilder og eventuelt med mulighed for tilskud, glæder Søren Vasegaard sig over, at der er godt gang i salget af TwinHeat-anlæg – og der er solgt anlæg til en stor del af Europa, og så langt væk som Alaska, kan man også finde TwinHeat.

- Vi eksporterer omkring 50 procent, fortæller han.

Læs også