Bruger sin tid på ponyer

Jessica Pousset bruger en stor del af sit liv på ponyer. Sådan var det ikke, da hun var barn, men efter en flytning fra Tyskland til Danmark som teenager, har hun haft et særligt forhold til ponyer.

Alle ponyerne skal være gode til børn. Det er Polly her også, synes Laura. Aftenerne i sofaen går blandt andet med at hækle – selvfølgelig shetlandsponyer. Jessica Pousset stiller ikke og alene med sine shetlandsponyer. Hun kommer også og viser sin fem-årige Fell-pony, Michaks Lollipop, frem. Der var ingen, hverken tanker eller drømme om hest, da Jessica Pousset voksede op i Tyskland i 80'erne. Men siden hun kom til Danmark som 17-årig, gik det stærkt.

Havens Shetlandsponyer hedder stedet, et stenkast fra Fjerritslev by. Her møder vi Jessica Pousset, som er født og opvokset i Tyskland, samt hendes datter Laura Pousset Møller Larsen.

De er vilde med heste, så meget at fritiden går med stedets tre shetlandsponyer, en Fell-pony og Lauras miniature Shetlænder.

Der har været flere ponyer på ejendommen, men Jessicas helbred har gjort, at antallet nu er reduceret. Til gengæld bruges en del af fritiden lige nu, foruden ponyerne, på at hækle – selvfølgelig shetlandsponyer. Noget hun har lært sig efter en måned med Youtube-videoer.

Forældre købte et ridecenter

Der var ingen, hverken tanker eller drømme om hest, da Jessica Pousset voksede op i Tyskland i 80’erne. Men en dag tog hendes forældre den beslutning, at de skulle flytte til Danmark.

- Jeg var 17 år og kunne ikke engang sproget, fortæller hun.

Forældrene havde, trods de aldrig havde haft med heste at gøre, købt et ridecenter. Og der blev frøet lagt til den hobby, hun elsker så højt i dag.

Klar til Fjerritslev

Havens Shetlandsponyer er jævnligt med til både skuer og udstillinger. Og til Fjerritslev Dyrskue er de klar igen.

Jessica har tilmeldt sine to shetlandshopper og Fell-hoppen, mens Laura kommer med miniatureponyen. Avlshingsten bliver hjemme.

Selvom alle ponyerne betyder meget for Jessica, skiller en af dem sig alligevel ud, stedets 12 årige avlshoppe, Daisy V. Ziek, som Jessica har haft, siden hoppen var to år gammel.

Hoppen har tidligere fået 24 point i Fjerritslev og er kåret i 1. klasse med 43 point og en fløjplads.

- Det er hendes sind, hendes karakter. Kvalitet, hårpragt og kropsbygning. Hun er bare skøn på alle måder, siger Jessica, med et smil.

Men selvom hun er tilmeldt Fjerritslev Dyrskue, er der desværre en risiko for, at hun ikke bliver klar, da Jessica gerne vil have et føl mere på hende næste år, og derfor skal hun bedækkes.

Én betyder mere end de andre

Ynglingsavlshoppen er mor til 4-års hoppen Havens Dream Delight, som Jessica også stiller med. Faren er stedets avlshingst. Han er 19 år gammel og hedder Tak v.st. Thuredrecht. En hingst, som Jessica først lånte, siden købte og nu skal han blive på stedet til sine dages ende.

- Han har et rigtigt ponyhoved med små ører, en fantastisk travbevægelse og en enorm hårpragt, siger Jessica Pousset, som går meget op i, at ponyerne skal være nemme at håndtere og gode til børn. Det er de alle, især datteren Lauras miniaturepony, Shady Acres Pretty Polly, som hun også tager med til dyrskue.

Udrydningstruet race

Jessica Pousset stiller ikke og alene med sine Shetlandsponyer. Hun kommer også og viser sin fem årige Fell-pony, Michaks Lollipop, frem.

- Der findes kun omkring 300 Fell-ponyer i Danmark og 6.000 på verdensplan, forklarer Jessica om den udrydningstruede ponyrace.

Derfor er en af de væsentligste grunde til, at hoppen skal med på Fjerritslev Dyrskue også, at vise racen frem.

- Det er en robust pony, som kommer fra England. Den er rigtig god til børn og knytter sig meget stærkt til sin ejer. Den er alsidig, og man ser dem både til spring, dressur, military, jagt og så videre. Også på højt niveau, forklarer Jessica, mens hun trækker en tur mere for at få de sidste detaljer på plads inden Fjerritslev Dyrskue.

Læs også