Selvfølgelig er der varmepumper på dyrskuet

Behovet for en mere bæredygtig og moderne varmeforsyning er blevet større de seneste år. Og det er man leveringsdygtig i hos Vejrhøj Energi & VVS.

Forbindelsen mellem VVS og landbrug blev for alvor varm for godt 15 år siden, da Roskilde Dyrskue begyndte at lave energistande. Det betød også debut på dyrskuet til Jens Christiansen fra Vejrhøj Energi & VVS.

- Dengang var vi med, så landmænd kunne komme og se på halmfyr og pillefyr. Og siden da har vi stort set været med hvert eneste år, siger han.

- Vi udstiller varmepumper og pillefyr samt vandbehandlingsanlæg til boliger, oplyser han.

Sammen med kollegaerne er Jens Christiansen klar til en snak med høj og lav på dyrskuet.

Energieffektive varmepumper

- Vi henvender os både til landbrug, til hr. og fru Jensen, men også til folk, der bor i lejligheder. For vi kan jo udføre VVS-opgaver for alle mennesker, der kommer på dyrskuet. Vi prøver at lave en forretning ud af det på dyrskuet, siger Jens Christiansen, der viser varmepumper fra Bosch frem på dyrskuet.

- Vi er certificeret climate partners hos Bosch, og det er deres varmepumper, vi kører med – blandt andet fordi det er en af de mest energieffektive varmepumper, der er på markedet. Og det gælder både luft-vand og jord-varmepumper. Netop jordvarmepumper er typisk interessante for landmænd, der har den jord, der skal til, siger Jens Christiansen.

Han oplyser, at det er vigtigt for Vejrhøj Energi & VVS at være til stede på dyrskuet.

- Det giver rigtig god mening for os at være med, for vi kan på nogle dyrskuer sælge for op mod en million kroner. I øjeblikket er varmepumper især interessante på grund af krigen i Ukraine.

Læs også