LA-leder fik smilene frem

Alex Vanopslagh var gæstetaler til åbningsfrokosten, og han fik en bestilling på fire mandater til næste valg.

Umiddelbart efter den officielle åbning af Roskilde Dyrskue var der åbningsfrokost for sponsorer, samarbejdspartnere og andre nøglepersoner.

Her var lederen for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, inviteret som gæstetaler, og han kvitterede med en munter tale og mange rosende ord til dansk landbrug.

Han langede til gengæld ud efter blandt andre de politiske kollegaer, som laver skræmmekampagner, der også rammer børn.

- Det er der simpelthen ikke grund til. Skal man gøre børn bange, kan man bare slukke lyset, lød det fra Alex Vanopslagh, som også kom ind på, at statsminister Mette Frederiksen på rekordtid slukkede lyset for de danske minkavlere.

Nej til grøn vækst

- Desværre har mange minkavlere ikke set skyggen af erstatning, konstaterede Alex Vanopslagh, der fik lattermusklerne frem hos frokostgæsterne, da han fortalte om en tidligere minkavler, som efter minkmassakren er gået nye veje.

- Den pågældende minkavler har stiftet sit eget firma, der er inden for alge- og flisebehandling. Hans slogan er »Nej til grøn vækst«.

Alex Vanopslagh glæder sig naturligvis til det kommende folketingsvalg.

- Vi ved ikke, hvornår det kommer. Det ved kun statsministeren, som kan afgøre det. Det er ifølge Grundloven kun statsministeren, der kan udskrive valg, og lige dér bryder hun næppe Grundloven, lød det fra LA-lederen.

Dyrskueformanden Povl Fritzner overrakte vin til Alex Vanopslagh, der samtidig modtog en bestilling på fire mandater til næste valg.

Dagen efter åbningen var statsminister Mette Frederiksen i øvrigt også på et kort dyrskuebesøg, men det var uden bestilling af flere mandater fra Povl Fritzner.

Læs også