Dyrskuets udstilling spænder fra dyr, maskiner, varmepumper til politik

Omkring 150 udstillere er på plads ved Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa 3.-4. juni. Forventningerne har udstillerne er høje efter flere års coronapause.

Når den 61. udgave af Det Sønderjyske Fællesdyrskue løber af stablen i dagene 3.-4. juni, så bliver det traditionen tro ikke kun med malke- og kødkvæg, heste, får og geder i dyrskueringen.

Publikum, som efter to år med coronaaflysninger igen får adgang til dyrskuepladsen i Aabenraa, kan også se frem til en omfattende og bred vifte af udstillerstande. Omkring 150 udstillere er på plads.

Én af de udstillere, som i den grad glæder sig til et gensyn med Det Sønderjyske Fællesdyrskue, er virksomheden J-Maskiner i Rødekro.

- Vi er med igen, for fællesdyrskuet er virkelig et af de steder, hvor der er mulighed for både at møde eksisterende kunder – men også få kontakt til kunder, vi ikke tidligere har handlet med. Det er særligt minigravemaskiner samt minilæssere, som vi har fokus på, fortæller Kim Jensen, der er sælger hos J-Maskiner.

J-Maskiner, der har Jos van Ewijk som indehaver, er blandt andet importør af det store kinesiske mærke XCMD med et bredt udvalg af eksempelvis gravemaskiner.

Også nostalgi

Landbrugsmaskinerne fylder naturligvis en del ved dyrskuets udstilling. Men emnerne er mange rundt på standene, som spænder vidt fra en række af landbrugets følgeerhverv, landbrugsskoler, uddannelsesinstitutioner til stande med politiske partier.

Den aktuelle energikrise betyder også, at der på en stand er fokus på varmepumper, som kan medvirke til uafhængigheden af den russiske gas.

Landbrug & Fødevarer deltager også med en aktivitetsstand, og midt i udstillinger med alt det nye inden for landbruget er der også et nostalgisk indslag. Det er frivillige fra det levende landbrugsmuseum Hygum Hjemstavnsgård, som medvirker.

Oveni kommer en lang række aktiviteter rettet mod børn.

Læs også