Næsten 50.000 på Det Fynske Dyrskue

Stor publikumstilstrømning og tilfredshed med afviklingen af weekendens skue i Odense efter to års coronapause.

49.500 besøgende. Så mange gik gennem tælleapparaterne på dyrskuepladsen, da der her i weekenden atter var skue på den store dyrskueplads midt i Odense by. Det er mere 5.000 flere, end da det seneste fynske dyrskue blev afviklet i 2019.

- Det er vi rigtig glade for og også lidt stolte over, understreger dyrskueformand Torben L. Povlsen overfor Effektivt Landbrug, og glæder sig blandt andet over en fantastisk førstedag, hvor der blev sat rekord i antallet af børn fra fynske institutioner og skoler med 11.500 børn inklusive pædagoger og lærere.

Lørdag blev den helt store dag med 23.000 besøgende i det solrige vejr. Til gengæld var tallet i søndags på kun 8.000, måske på grund af regnen først på dagen.

Godt salg på standene

- Udstillerne melder om et godt salg og et rigtigt fornuftigt forløb med mange besøgende kunder og potentielle kunder sammen med en masse familier fra byerne, siger Torben L. Povlsen.

Det bakkes op af maskinhandlerne på pladsen:

- Det har været en positiv oplevelse, og over forventning efter to års pause. Vi har haft mange kunder på besøg og har fået flere emner til vores materiel at følge op på, lød det blandt andet fra Lars Søndergaard fra O. Søndergaard & Sønner i Nr. Højrup, da avisen søndag eftermiddag på standen bad ham som lokal formand for maskinhandlerne at give en evaluering for de tre dyrskuedage.

Dyrskueformand Torben L. Povlsen erkender, at der i forhold til tidligere ikke var samme antal dyreudstillere og stande på pladsen.

- Efter de to år er der naturligvis rust, som skal bankes af. I optaktsfasen måtte vi sige farvel til vores dyrskuechef, og under skuet har der været ting, som skal udvikles på. Det gælder blandt andet omkring parkeringsforholdene, hvor nogle, især lørdag, måtte holde i lang kø på vej ind til os.

- Det tager vi op endnu en gang med Odense Kommune, understreger formanden.

Læs også