645 dyr fylder Kimbrerskuet

645 dyr stiller i år til bedømmelse på årets Kimbrerskue. Det er mange, rigtig mange, og gør blandt andet, at hestene i år skal opstaldes i telt for at få plads til alle.

Sidste år satte dyretilmeldingen på årets Kimbrerskuet rekord med over 800 tilmeldte dyr. Helt så vildt bliver det ikke i år, men der kommer stadig mange dyr.

645 dyr er tilmeldt, hvilket er meget tilfredsstillende for arrangørerne, set i lyset af, at man i år mangler de omkring 150 duer og fjerkræ, som plejer at komme, men som i år har valgt Landsudstillingen i Herning frem for Kimbrerskuet.

Alligevel er 645 dyr mange, især når skuet, modsat sidste år, igen er et to-dages skue.

- Sidste år havde vi helt ekstrem mange dyr, i år har vi også mange dyr og også flere end vi tidligere har haft. Og kombinationen af det, og at vi er tilbage ved et to-dages Kimbrerskue gør, at en stor del af hestene i år kommer til at være udenfor i et telt, fortæller Brian Otte, som er direktør for Messecenter Vesthimmerland.

Hestene er i år repræsenteret med 99 eksemplarer fordelt på 19 racer, samt fritidsheste. Der er især tilmeldt mange shetlandsponyer og Islændere, som tilsammen næsten udgør halvdelen af de tilmeldte heste.

10 fåreracer går i ringen

Endnu engang, og også i telt, kan Kimbrerskuet byde på en stor samling får. Hele 98 styk stiller til bedømmelse, fordelt på ti forskellige racer - deriblandt 42 texeldyr og 22 Blå Texel.

Racen Blå Texel blev vist frem for første gang på Kimbrerskuet i 2017, hvor Jaco van der Molen fra Lille Binderup ved Aars, stillede med fem dyr, og siden er flere avlere kommet til.

Det var samme år, 2017, som racen, Ile de France også gik i ringen for første gang på Kimbrerskuet. En race man igen i år også vil kunne opleve på skuet.

Malkekvæg og kødkvæg

Malkekøerne kommer talstærkt til Aars. Med repræsentanter inden for Dansk Holstein, DRH og Jersey. En af udstillerne er Christoffer Østergaard, som LandbrugNord har besøgt forud for skuet. Ham kan du læse om her i avisen.

Flere og flere kødkvægsavlere prioriterer Kimbrerskuet og i år er ingen undtagelse. Hele 216 dyr fordelt på 13 racer vil blive vist frem i ringen.

Charloais stiller igen med en stor andel dyr, hele 59 repræsentanter for racen og klart den største race antalsmæssigt på skuet, mens der også kommer mange Angus, Blonde, Dexter, Hereford og Limousine.

Det er værd at bemærke at Galloway i år stiller med dobbelt så mange repræsentanter for racen som sidste år, når 14 dyr går i ringen. Mens man også vil kunne opleve de måske mere sjældne racer som Grauvieh, Murray Grey og Pinzgauer. En af dem der stiller med Murray Grey er Stine Würtz som LandbrugNord har besøgt forud for skuet, og som du kan læse om på en af de næste sider.

Antal tilmeldte dyr

Heste 99

Jyder 3

Shire 1

Nordsvensk Brugshest 1

Oldenborg 2

Dansk Varmblod 2

Knabstrupper – miniature 1

Palomino 1

Dansk Pinto 1

Frieser 5

Fjordrace 9

Islændere 23

Haflinger 1

Dansk Sportspony 2

Connemara 4

New Forest 2

Dartmoor 1

Gotlands Russ 4

Welsh 7

Shetlandsponyer 25

Fritidsheste 4

Får 98

Oxforddown 11

Shropshire 2

Suffolk 8

Texel 42

Blå Texel 22

Islandske Får 3

Landrace 3

Ile de France 4

Hvidh. Marsk 1

Schwartbles 2

Geder 1

Boer 1

Malkekvæg 127

DH 96

Jersey 17

DRH 14

Kødkvæg 216

Aberdeen Angus 19

Blonde D´Aquitaine 24

Charolais 59

Dansk Blåkvæg 1

Dexter 24

Galloway 14

Grauvieh 8

Hereford 19

Limousine 28

Murray Grey 8

Pinzgauer 2

Simmental 9

Jysk 1

4H-dyr 13

Kalve 7

Heste 6

Kaniner 91

Læs også