Oplev landbrug som i gamle dage

Hygum Hjemstavnsgård er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor unge som ældre kan opleve landbrug fra en svunden tid.

Hygum Hjemstavnsgård holder til på den smukke hjemstavnsgård i Sdr. Hygum ved Rødding, hvor livet på landet i gamle dage kan opleves på tæt hold. Arkivfoto

Hvordan arbejdede man på landet i gamle dage? Og hvordan levede man? Det er blot nogle af de spørgsmål, man kan få svar på, hvis man lægger vejen forbi Hygum Hjemstavnsgårds stand i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

Det levende museum, den levende landsby, Hygum Hjemstavnsgård, holder til dagligt til – som bekendt af de fleste – på hjemstavnsgården i Sdr. Hygum nær Rødding, men er også aktiv på flere dyrskuer, ligesom der på hjemstavnsgården året igennem arrangeres specielle temadage i forbindelse med højtider som jul, påske og høst – senest en pilefestival med håndværk før og nu.

Lørdag den 10. juni kan landsbyen i arbejde og fest opleves på Hygum Hjemstavnsgård, der allerede dagen efter – søndag den 11. juni – holder sit eget historiske dyrskue.

Højsæsonen på Hjemstavnsgården er den 1. juli til den 15. august, hvor der er åbent fra kl. 12.00 til 16.00 hver dag.

Læs også