Kosttilskud hjalp på fingrene: Jens Peter har altid malket køer

Jens Peter Jensen har været landmand hele sit arbejdsliv, og de mange malkninger har været hårde for fingre, hænder og arme. Nu har han fået hjælp med kosttilskud.

Jens Peter Jensen fra Hadsund er 75 år og fejrede sit 40-års jubilæum som selvstændig landmand den 1. november i 2015.

Malkekøerne har stort set altid været en del af hans landmandsliv, også langt før han blev selvstændig, og det er gået ud over hans fingre.

- I efteråret 2019 var mine problemer med mine fingre blevet så slemme, at jeg tog til læge, og der skal meget til, førend jeg tager til læge, griner Jens Peter.

- Jeg kunne ikke lukke fingrene sammen eller holde om noget. Ved lægen fik jeg bare den besked, at jeg kunne spise nogle piller, men det hjalp jo ikke, og udover at mine fingre og hænder er slidte og ømme, havde jeg også problemer med mine arme. Jeg havde ingen kræfter i dem og havde svært ved at løfte noget tungt, så det var uholdbart i længden, husker Jens Peter.

Begyndte på kosttilskud

Jens Peter Jensen skulle tage tilløb for at kontakte Sundhedsshoppen. Han havde hørt om kosttilskuddet, men troede ikke rigtig på det. Men på et tidspunkt drillede fingrene, hænderne og armene så meget, at han ikke så andet at gøre.

- Jeg plejer altid at komme til Agro Nord i Aars, og i 2020 var der en særlig grund til, at jeg tog afsted, siger Jens Peter, som flere gange havde hørt om andre i samme situation, som var blevet hjulpet med kosttilskud.

Jens Peter fik kontakt med Kirsten Bak Hansen, indehaver af Sundhedsshoppen.

- På Agro Nord købte jeg et par pakker af de to produkter, som Kirsten anbefalede mig, fortæller Jens Peter, der efter en måned begyndte at mærke, at det gik bedre med fingrene.

Stoppede og startede igen

Jens Peter Jensen syntes, at det gik så godt, at han i efteråret 2021 stoppede med at spise kosttilskuddene.

- Jeg begyndte at få ømme fingre igen og havde egentlig ikke tænkt over, at det måske var på grund af, at jeg var stoppet med Aktiv og Yumi fra Sundhedsshoppen.

Det blev han mindet om og gik igen forbi Sundhedsshoppens stand på Agro Nord.

- Jeg fik en snak med Kirsten, som sagde, at jeg var nødt til at starte forfra med den høje dosis – og så lade være at stoppe, men gå over på vedligehold. Denne gang fulgte jeg hendes råd, og efter et par måneder begyndte det at gå godt igen med mine fingre, og nu kører jeg fast vedligehold, hvor jeg tager produkterne tre gange i ugen – og det fortsætter jeg med, griner Jens Peter.

Agro Nord den 6. marts 2024

Jens Peter Jensen har valgt at fortælle om sine erfaringer med kosttilskud fra Sundhedsshoppen for at være med til at hjælpe andre, som er slidte og har ondt i kroppen.

Nu kan andre høre historien og få en snak med indehaveren af Sundhedsshoppen, Kirsten Bak Hansen, som de seneste 14 år har arbejdet med de tyske kosttilskud.

- Jeg kommer jo selv fra landet af og har set, hvordan min far blev fuldstændig slidt. Hvis man går i gang med at genopbygge kroppen, inden det er for sent – altså for slidt, kan folk i mange tilfælde undgå – eller i det mindste udskyde udskiftning af led, fortæller Kirsten Bak Hansen, som står klar i foyeren til Agro Nord.

Læs mere om AgroNord 2024

På Agro Nord præsenteres det bedste avlsmateriale indenfor dansk og udenlandsk kvægavl. Agro Nord er et skue fyldt med kvæg og kosnak. Her er bedømmelse af afkomsgrupper og elitekøer af de fire danske malkeracer.

Læs mere her

Læs også