Odense var klar til stort skue

Optimismen før Det Fynske Dyrskue var ellers i top med næsten udsolgt dyrskueplads og flot program.

AF ERIK HANSEN

Efter sidste års fynske dyrskue på det nærmeste regnede væk om lørdagen, har optimismen med et stærkt fundament for dette års skue været anderledes i top. Lige indtil statsministeren med en enkelt sætning mandag aften lukkede alle dyrskuer og øvrige større sommerarrangementer ned.

- Jeg er virkelig ked af det. Vi troede virkelig på, at det skulle lykkes. Vi havde fået skruet et godt program sammen, og har mødt en rigtig stor opbakning blandt udstillerne, lyder det fra den nye fynske dyrskuechef Sara Ekknud, der allerede her næsten tre måneder før skuet ellers kunne melde stort set udsolgt af stande på erhvervsudstillingen og fødevaremarkedet.

Den 1. april åbnede for tilmeldingen af heste, og på få dage var 208 heste tilmeldt, fortæller dyrskuechefen, som nu i stedet får travlt med at aflyse aftaler med leverandører og udbetale tilmeldingsgebyrer til udstillere. 

Mavepuster

- Så det er lidt af en mavepuster, som lige tager et par dage at komme over. Men den energi og den opbakning, vi har haft i år, tager vi nu med os ind i arbejdet frem mod næste års dyrskue, som vi meget snart går i gang med forberedelserne til.

Også formanden for Fynsk Landbrugs Eventforening, Torben Povlsen, ærgrer sig.

- Vi havde set meget frem til at afholde sommerens dyrskue. Det er særlig ærgerligt, da vi netop havde opbygget et stærkt fundament.

Læs også