bannerPos

Destruktionstidspunkt påvirker eftervirkning af efterafgrøder

Kvælstofoptagelsen i efterafgrøder har betydning for eftervirkningen af efterafgrøder. Mængden af kvælstof der frigives fra efterafgrøden mellem februar - hvor N-min-prøverne er udtaget, til den efterfølgende afgrøde stopper kvælstofoptagelsen - afhænger af mængden af nedmuldet kvælstof, C/N-forholdet i den nedmuldede efterafgrøde samt den efterfølgende afgrødes vækstsæson. Foto: Majbritt Christensen.

AF: MAJBRITT CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
24-03-2020 21:10
Ifølge Seges har jordtypen mindre betydning, mens eftervirkningen af efterafgrøder i 2020 primært vil afhænge af, hvor meget ekstra kvælstof der kan frigøres fra de nedmuldede efterafgrøder.

Teamleder Nanna Hellum Kristensen og chefkonsulent Leif Knudsen fra Seges fortæller, at N-min målinger foretaget i første halvdel af februar 2020 i marker, hvor der i efteråret 2019 har været efterafgrøder, viser et N-min-indhold på linje med marker uden efterafgrøder eller med vintersæd.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk

Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

Naturlighed eller laboratoriekød?

Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.

Mulighed for tilskud til slagtesvinestalde

Har du byggeplaner, kan du få tilskud til nye slagtesvinestalde i 2020. Der er afsat 85 mio. kroner til modernisering af nye stalde, og ifølge Seges Svineproduktion, så rækker puljen til etablering af op til 90.000 stipladser.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.
Side 1 af 1814 (36276 artikler)Prev1234567181218131814Next