bannerPos

Destruktionstidspunkt påvirker eftervirkning af efterafgrøder

Kvælstofoptagelsen i efterafgrøder har betydning for eftervirkningen af efterafgrøder. Mængden af kvælstof der frigives fra efterafgrøden mellem februar - hvor N-min-prøverne er udtaget, til den efterfølgende afgrøde stopper kvælstofoptagelsen - afhænger af mængden af nedmuldet kvælstof, C/N-forholdet i den nedmuldede efterafgrøde samt den efterfølgende afgrødes vækstsæson. Foto: Majbritt Christensen.

AF: MAJBRITT CHRISTENSEN

FAGJOURNALIST
24-03-2020 21:10
Ifølge Seges har jordtypen mindre betydning, mens eftervirkningen af efterafgrøder i 2020 primært vil afhænge af, hvor meget ekstra kvælstof der kan frigøres fra de nedmuldede efterafgrøder.

Teamleder Nanna Hellum Kristensen og chefkonsulent Leif Knudsen fra Seges fortæller, at N-min målinger foretaget i første halvdel af februar 2020 i marker, hvor der i efteråret 2019 har været efterafgrøder, viser et N-min-indhold på linje med marker uden efterafgrøder eller med vintersæd.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Danmark er foregangsland for akvakultur

Danmark er foregangsland i akvakultur. Det mener tidligere landmand og biolog Mette Cristine Schou Frandsen - ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Her er de mest dyrkede afgrøder i 2020

Vårbyg er den afgrøde, som flest danske landmænd har søgt om landbrugsstøtte til i år, viser en opgørelse fra Landbrugsstyrelsen, der oplyser, at korn udgør seks af de ti mest dyrkede afgrøder i Danmark.

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

Salget af dansk frugt og grønt stiger med raketfart i 2020

Forbrugerne vælger langt flere danske grøntsager og bær i 2020, sammenlignet med sidste år. En fremragende sæson og større fokus på danske leverandører har været med til at øge salget af danske varer

Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

- Få styr på høstkapaciteten nu

Planlægning er nøglen til en god høst, påminder Velas.

Slagtesvinenoteringen holder niveau

Noteringen for slagtesvin bliver ikke ændret til den kommende uge, og vil derfor fortsat være på 10,50 kroner, oplyser Danish Crown.

Dansk kartoffelproduktion er truet

Dispensation til brugen af Reglone handler om meget mere end landbruget

- Kommuner, har I styr på spildevandsudledningerne?

- Jeg håber virkelig, at kommunerne har styr på forholdene omkring spildevandsudledningerne, så vi ikke får samme tilstande, som der hersker i Øresund, lyder det fra formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, som netop har sendt et åbent brev til Nord- og Syddjurs Kommune.

Nu kæmper bankerne om landbrugskunder

Banker begynder at se potentialet i landbruget, og det giver bedre betingelser for landbrugskunderne, lyder det fra Jakob Hvalkoff, Sagro.
Side 1 af 1874 (37462 artikler)Prev1234567187218731874Next