bannerPos

Aggesen: Seges-opjustering bekræfter, at vi har en sag

- Vi skal vinde vores retssag, siger Jens Peter Aggesen.
14-09-2020 09:47

- Ny opjustering fra Seges på landmændenes tab på efterafgrøder underbygger hvorfor vor sag skal vindes, siger formanden for Agerskovgruppen Jens Peter Aggesen, der mener, at tabene er fortvivlende uoverskuelige, og at det er det samlede efterafgrødetryk, som er problemet.

En ny opjustering fra Seges viser, at tabene for efterafgrøder er helt oppe på 3.500 kr/ha. 

- Det var det vi vidste og stævnede på allerede i juni. Landets fødevareproduktion og landmændenes økonomi kan slet ikke holde til det her, siger formanden for Agerskovgruppen, Jens Peter Aggesen.

- Vi er selvfølgelig tilfredse jo mere videnskaben giver os ret - for det er den videnskab, som vore juridiske argumenter bygger på. Men vi kommer til at opleve voldsomme konsekvenser, og det gør mig vred, fortæller han.

Han mener, at det er det samlede efterafgrødetryk, som er problemet.

- 40-50 procent er dybt alvorligt

- Efterafgrøder på tilsammen 5-10 procent af arealet går nok an, men når vi, som nu, er på 40-50 procent for manges vedkommende, så er det dybt alvorligt. Vi har både husdyrefterafgrøder, pligtige efterafgrøder og nu også såkaldte målrettede efterafgrøder. Vi kan ikke opfylde det samlede krav som det er nu. Det piner produktionen ned. Det er lige præcis derfor, at vi har stævnet og også derfor vi skal vinde - og her er vi glade for Seges-tallene. 

Formanden udtrykker også forståelse for, at Bæredygtigt Landbrug indgiver stævning mod en del af de samlede efterafgrøder, nemlig de målrettede efterafgrøder.

- Deres synspunkter er allerede dækket af vores stævning, for Agerskovgruppen går som sagt imod det samlede efterafgrødetryk. Men i Agerskovgruppen vil vi gerne opfordre alle foreninger og landbrugsorganisationer til enten at tilslutte sig vores store sag, som dækker alle efterafgrødetyper, og som går på det samlede efterafgrødekrav for alle landmænd, eller til at gøre som Bæredygtigt Landbrug. Det vil sige anlægge en mere snæver sag for nogle få landmænd om et enkelt efterafgrødekrav. Ministeren har godt af at få modstand, jo mere desto bedre, lyder det fra formanden.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.
Side 1 af 1924 (38478 artikler)Prev1234567192219231924Next