Sjællandsk brødrepar har sat deres livsværk til salg

Brødrene Jakob og Morten Dyhr Jensen har sat deres livsværk på Midtsjælland til salg hos EDC Landbrug Poul Erik Bech for 99 millioner kroner.

Jakob Dyhr Jensen (tv) og Morten Dyhr Jensen har siden barnsben arbejdet side om side på forældres landbrug, som de siden overtog og har fem-doblet i areal. Foto: EDC Landbrug Poul Erik Bech - En eller flere kommende købere kan komme ind fra gaden og overtage vores bedrifter fra dag et, lyder det fra Morten Dyhr Jensen (tv) og Jakob Dyhr Jensen. Foto: EDC Landbrug Poul Erik Bech Brødrene Dyhr Jensen vil gerne stoppe på toppen og har nu sat deres livsværk på Midtsjælland til salg. Foto: EDC Landbrug Poul Erik Bech Landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech, Frank Poll, har i sit arbejde set mange i landbrugsbranchen, som ikke får planlagt at sælge i god tid.

Brødreparret Jakob og Morten Dyhr Jensen har siden barnsben arbejdet side om side på forældres landbrug på Midtsjælland, som de siden overtog og har fem-doblet i areal.

Omkring Stenlille og Munke Bjergby nord for Sorø har nu samlet 410 hektar, herunder en svineejendom med 22.000 slagtesvin og 160 hektar, en liebhaver-planteavlsejendom på 118 hektar og yderligere planteavlsjord på 132 hektar.

Nu sælges brødrene Dyhr Jensens velholdte landbrugsportefølje – enten samlet eller nok mere spiseligt i tre eller flere bidder. Det midtsjællandske brødrepar har nemlig valgt at sætte deres landbrugsejendomme til salg, da der efterhånden er mange lys i lagkagen og de gerne vil stoppe, mens legen er god.

Aldrig stået skarpere

- Vi har valgt at sætte til salg efter devisen om rettidig omhu. Ingen af vores børn ønsker at overtage driften. Vi vil gerne stoppe, mens vi stadig er sunde og raske og vores landbrug er i tiptop. Vi har set for mange landmænd, der nærmest skal bæres ud og skulle have stoppet inden deres produktion og ejendommene begyndte at gå ned af bakke, forklarer storebror Morten Dyhr Jensen og fortsætter:

- Vi har set for mange landmænd, der nærmest skal bæres ud og skulle have stoppet inden deres produktion og ejendommene begyndte at gå ned af bakke.

Morten Dyhr Jensen

- Så ligesom når vi skal købe en stor landbrugsmaskine eller have renoveret noget på vores ejendomme, så har vi altid planlagt det i god tid og forsøgt at gennemføre tingene på det bedst mulige tidspunkt. Vi er startet flot, og så vil vi også rigtig gerne stoppe flot, så vi sælger, mens vi kan videregive nogle veldrevne bedrifter.

Lillebror Jakob Dyhr Jensen tilføjer:

- Ja, vi vil gerne sælge på toppen, mens vores landbrug stadig er velholdte og veldrevne. En eller flere kommende købere kan komme ind fra gaden og overtage vores bedrifter fra dag et.

- Vi står stærkt og faktisk har vi aldrig drevet tingene bedre, været trimmet bedre og aldrig stået skarpere end i dag. Vi vil stoppe på toppen og har ingen planer om at blive båret ud, og vi vil selvfølgelig fortsætte med at give den fuld gas, indtil en aftale er på plads.

- Vi står stærkt og faktisk har vi aldrig drevet tingene bedre, været trimmet bedre og aldrig stået skarpere end i dag.

Jakob Dyhr Jensen

Sjovt at have det sjovt

Ifølge Morten Dyhr Jensen er der tale om nogle veldrevne landbrug.

- Vi har for eksempel altid arbejdet efter at være i den bedste fjerdedel i forhold til at producere slagtesvin, og det kan vi stadig bryste os med, påpeger Morten Dyhr Jensen, og tilføjer, at de to brødre glæder sig til at bruge tid på andre ting.

- Vi har levet efter mottoet: »Det er sjovt at have det sjovt – det er kedeligt at kede sig«. Så vi har altid sørget for at have det sjovt undervejs og vil stoppe inden det bliver surt. Og så glæder jeg mig til at kunne købe en ny diskokugle og andet udstyr, så jeg kan bruge mere tid på mit mobile diskotek, siger Morten Dyhr Jensen med et kæmpe grin, mens hans lillebror vifter med et stykke papir.

- Og jeg har lige i dag fået det fysiske bevis på, at jeg har fået jagtbevis, så det vil jeg blandt andet bruge tid på fremover, så vi glæder og til mere frihed og kunne lave nogle andre ting fremover, fortæller Jakob Dyhr Jensen.

Planlæg inden det bliver surt

Landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech, Frank Poll, har i sit arbejde set mange i landbrugsbranchen, som ender med at køre surt i det, bliver for gamle og ikke får planlagt at sælge i god tid.

- Det er ærgerligt, hvis man ellers har haft et godt og været tilfreds med sit arbejdsliv. Mange vil gerne blive boende i deres landbrugsejendom, hvilket er forståeligt, men vi hjælper også mange videre og mange vælger også en løsning, hvor de sælger markerne fra, så de kan blive boede. Det er dog ikke tilfældet i denne sag, fortæller Frank Poll.

- I forhold til brødrene Dyhr Jensens landbrugsportefølje har vi valgt at dele den op i tre forskellige bidder, da det er det mest sandsynlige salgsscenarie set med mine øjne. Men kommer der en og vil købe det hele, så er det selvfølgelig også en mulighed, påpeger han og tilføjer:

- De to produktionsenheder ligger faktisk kun 40 meter fra hinanden, og markerne dækker et område på kun otte km fra den ene ende til den anden, så det ligger godt og samlet. Det er nogle gode, solide landbrugsejendomme med god jord.

Frank Poll oplyser, at der generelt er mange købere i det midtsjællandske til disse typer ejendomme, så han forventer derfor en fornuftig efterspørgsel på landbrugsejendommene.

Landbrugsportefølje i tre bidder

Læs mere om landbrugsejendommene: www.edc.dk/19900801

  • Slagtesvineejendom på 160 hektar
    Saltoftevej 2+3, Tygestrupvej + Sorøvej 36, 4295 Stenlille.
    Pris: 43 millioner kroner.
  • Liebhaver planteavlsejendom på 118 hektar
    Flinterupvej 3, Flinterup, 4180 Sorø.
    Pris: 30 millioner kroner.
  • Planteavl 132 hektar jord
    Munke Bjergbyvej 19, 4190 Munke Bjergby.
    Pris: 26 millioner kroner.

Læs også