Blev klogere på de nye ejendomsvurderinger

Over 170 mennesker havde med kort varsel sagt ja til et informationsmøde med fokus på de nye ejendomsvurderinger.

Interessen var enorm, da over 170 mennesker kom stimlende til informationsmøde om de nye ejendomsvurderinger ved LandboNord i Brønderslev. Så stor, at Kødkvægs- og deltidsudvalget, som stod i spidsen for arrangementet, måtte lukke for tilmeldingen før end forventet.

- Det gik rigtig godt. Så stor en tilslutning viser jo også bare, at der er en stor interesse fra emnet, fortæller Kurt Lund Sørensen, som er med i Kødkvægs- og deltidsudvalget.

De mange fremmødte kom fra det meste af Nordjylland, og kun 10 af dem var i forvejen medlem af LandboNord.

Deltidslandmændene kom til orde

Første indlægsholder var Jens Simonsen, som er formand for deltidslandmændene og har en plads i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse.

Han fortalte om kategoriseringen af ejendommene og hvad der bliver arbejdet med i Landbrug & Fødevarer i forhold til de kommende ejendomsvurderinger.

- Han har lagt et stort stykke arbejde i, at man godt kan være lille og samtidig opretholde sit landbrug, forklarer Kurt Lund Sørensen.

Skattemæssig betydning

Aftenen bød på forskellige indlæg for at få en større klarhed over, hvad de nye ejendomsvurderinger vil komme til at betyde, og generelt blev der manet til besindelse.

- Der har været meget snak, især på de sociale medier om, hvor grelt det vil gå, men helt så galt går det ikke, men en skattestigning kan vi nok ikke undgå, siger Kurt Lund Sørensen.

Den skattemæssige betydning af de nye ejendomsvurderinger, gjorde LandboNords chefrådgiver, Jens Chr. Obel, deltagerne klogere på.

Der blev blandt andet gennemgået konkrete ejendomme og fortalt, hvordan ejendomsbeskatningen kommer til at påvirke dem. Og hvilke muligheder, der har været for at gøre indsigelser.

Stor ros

Borgmesteren i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard, gav også sit besyv med, og gav de fremmødte et indblik i konsekvenserne ved den nye ejendomsvurdering.

Konsekvenser, som bliver mindre, end flere af deltagerne på mødet havde frygtet, da de gik ind til mødet.

- Min fornemmelse er, at alle gik mere afklaret derfra, end da de kom. Det blev ikke så slemt, som de havde frygtet, siger Kurt Lund Sørensen.

Kvæg- og deltidsudvalget var glade for at se så mange mennesker til infomødet i Brønderslev, og fik da også efterfølgende stor ros fra de fremmødte for et godt initiativ med kort varsel og et godt informationsmøde.

 

Læs også