bannerPos

Få et bedre samarbejde med banken

- Hvis man kan opbygge et godt samarbejde med banken, øger det chancerne for at få nogle gode finansieringsaftaler i hus, konstaterer Kristian Bak Larsen, økonomikonsulent i Patriotisk Selskab.
02-11-2020 10:01

Ifølge en økonomikonsulent er der meget, man som landmand kan gøre for at opnå et bedre samarbejde med banken – og hermed øge sine chancer for gode finansieringsaftaler.

Er man i tvivl om, hvorvidt banken tror på fremtiden for ens virksomhed, så kan det ifølge økonomikonsulent Kristian Bak Larsen, Patriotisk Selskab, muligvis være på tide at kigge indad:

- Man kan overveje, om man egentlig giver banken en grund til at tro på ens virksomhed. Har banken indsigt i og forståelse nok for virksomheden, til at de kan se potentialet og tør være med på nye projekter? spørger Kristian Bak.

Han tilføjer, at når banken har et stort engagement i en virksomhed, så vil den gerne have, at ejeren jævnligt informerer om resultaterne og økonomien, uanset om det går godt eller dårligt. Det giver dem tryghed – også selvom det selvfølgelig ikke går supergodt hele tiden.

Sæt dig i bankens sted

- Hvis man kan opbygge et godt samarbejde med banken, øger det chancerne for at få nogle gode finansieringsaftaler i hus – og samtidig kan man have ro i maven omkring samarbejdet og det næste møde i banken, man skal til, konstaterer Kristian Bak Larsen.

Han er ikke i tvivl om, at banken er klar på at låne penge ud, hvis den tror på, at det kan blive en fornuftig forretning begge veje. Men det er op til virksomhedsejeren at vise – hvilket er nemmere at gøre, hvis man prøver at sætte sig ind i, hvordan banken ser på ens virksomhed.

mip

Gode råd til samarbejdet med banken

  • Vær åben og sig det med det samme – også når det går dårligt. Selvom du måske er bekymret for bankens reaktion, bliver det ikke bedre af at vente. Tværtimod
  • Yd banken løbende service – ikke bare med et regnskab en gang om året, men gerne med et budget/en budgetopfølgning hvert kvartal.
  • Få lagt en plan for din finansiering, som spiller sammen med den overordnede strategi for din virksomhed, samt hvilke risici finansieringen indebærer.
  • Kend din virksomhed og dine tal. Det kan dog være en fordel at tage din økonomikonsulent med til mødet med banken, hvis du for eksempel er bange for at gå kold i en teknisk forklaring eller glemme at fortælle en vigtig detalje

Kilde: Kristian Bak, økonomikonsulent, Patriotisk Selskab

 

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next